Storseier over Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 12. Jun 2021

(G19 Rosenborg 0 - 4 Tiller) SALMAR-BANEN: G19 slo Trøndelags beste klubb på imponerende vis lørdag ettermiddag.

Joakim (t.v.), Jonathan, Edvard, Cang og resten av Tiller-gutta kunne juble over en knallsterk seier på Lerkendal.

Sammendrag

* Harsvik Alstad åpnet målkontoen
* Hattrick av Smerkerud Frønes
* Firkløver bakerst med full kontroll
* Strålende gjennomført kamp

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen tok kommandoen umiddelbart fra avspark, og de sto skyhøyt og stresset et ubesluttsomt Rosenborg-lag.

Gjestene hadde flere gode muligheter i åpningsminuttene, men verken Edvard Stølan, Petter Selvaag Solbakken eller Jonas Krokstad Aune traff innenfor stengene.

Det var først etter 18 minutter at det ble nettsus. Et godt slått hjørnespark endte i flere dueller i feltet. Ballen havnet til slutt hos Joakim Harsvik Alstad på ti meter, som ladet venstreslegga og hamret ballen via lengste stolpe og i mål til 1-0.

I det 32. minutt ble ledelsen doblet - på nok en corner. Det så ut til å være slått altfor langt ut, men Alstad stanget ballen videre i feltet. Der raget Jonathan Smerkerud Frønes høyest og stusset elegant inn 2-0 fra kloss hold.

Ledelsen kunne ha blitt økt ytterligere før pause. Thomas Mikalsen skjøt like utenfor fra tolv meter, og Frønes' harde skudd alene med keeper ble reddet av vertenes målvakt.

Størseth og Nugyen serverte - Frønes spiste

I starten av andre omgang var det Rosenborgs tur til å stå høyt og stresse Tiller. De startet med et godt plassert skudd fra 20 meter som Tiller-keeper Tor Solvoll reddet fint.

Men så var det de blå sin tur igjen. Åtte minutter etter sidebytte vartet Steffen With Størseth opp med en lekker pasning til Frønes. Den målfarlige angrepsspilleren kom skrått mot keeper og så ut til å vente lenge, men så banket han ballen i nærmeste hjørne til 3-0.

Tempoet dabbet litt av, godt hjulpet av Tiller som hadde særdeles god tid med ballen og derav god kontroll på oppgjøret.

Hjemmelaget spilte siste halvdel av andre omgang med Tiller-guttene Steffen Vilvang Halseth og Marius Sivertsen Broholm i håp om redusering, men det var lite begge to kunne gjøre med Jonathan Smerkerud Frønes.

Tolv minutter før full tid ble kampen nemlig punktert. Innbytter og G19-debutant Alex Thien-Lac Nguyen serverte Frønes med en strålende pasning. I omtrent samme posisjon som 3-0 økte spydspissen ledelsen til 4-0 med nok et hardt skudd.

Helt på tampen kunne utrolig nok midtstopper Krokstad Aune score gjestenes femte mål for dagen, men alene med keeper ble forsøket reddet.

Tiller vant dermed 4-0 på imponerende vis i sin siste kamp for vårsesongen.

En fantastisk måte å avslutte våren på, gutter!