G16: Strindheim 0 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 21. Sep 2020

RUTA ARENA (LEANGEN): Endelig lyktes det for G16-1 - og for Tiller borte mot Strindheim.

Alex Thien-Lac Nguyen ble tomålsscorer i 3-0-seieren over Strindheim. Bildet er fra en tidligere kamp i høst.

Kveldens hvitkledde spillere fra Tillerbyen har vært nære, men fortsatt et par mål unna trepoengere den siste tiden. Men etter tre kamper med nederlag, var det både galskap og energi å spore hos Tillers beste 16-åringer denne søndagen.

Gjestene tok kommandoen fra start, og i det lumske høstværet var det noe som lyste opp etter åtte minutter. Alexander Kvalvik serverte Alex Thien-Lac Nguyen på nærmest et sølvfat etter høy gjenvinning. Nguyen skjærte innover fra sin kantposisjon og hamret inn 1-0 fra skrått hold.

Men de blå var langt fra ferdige med sitt nødvendige ærend. Marius Stene-Olsen fikk æren av å avslutte et aggressivt press på vertenes frispilling, der han fikk tak i ballen inne i 16-meteren og sikkert satte den i mål til 2-0.

Men så var det angrepsmakker Nguyen. Han ville nærmest punktere kampen før man tok pause. I det 28. spilleminutt vant Petter Selvaag Solbakken ballen på venstrekanten, fosset rundt backen og la perfekt inn til Stene-Olsen foran mål. Men på uselvisk og nokså elegant vis flikket han ballen videre til Nguyen som fikk verdens enkleste oppgave med å fikse 3-0.

En strålende første omgang ble etterfulgt av en mer kontrollerende siste 40. Tiller var nærmere 4-0 enn Strindheim var redusering, men det ble ingen flere nettkjenninger denne dagen.

I et høstvær som ble mer og mer guffent, varmet Tiller-guttene med en oppofrende innsats. En solid defensiv jobb av samtlige 13 spillere og tre nydelige scoringer førte til tre deilige poeng.

Neste kamp for G16-1 er borte mot serieleder Verdal mandag 28. september kl.19.00.