Postet av Marius L. Larsen den 6. Sep 2020

BREKKÅSEN STADION (MELHUS): J17 fikk en tøff nøtt å knekke, men den knakk rett før slutt søndag ettermiddag.

Målscorer Midjo (t.v.) omfavnes etter sin herlige 1-0-scoring. Rett etter dette øyeblikket sluknet også kamerabatteriet til mediaansvarlig.

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet friskt i duellen med Gimse denne søndagen, og de tok virkelig initiativet fra start av. Gimse, som stilte med flere overårige spillere, klarte ikke å demme opp for unge Tiller som tidvis spilte bra fotball på en vanskelig sprettbane.

Etter ni minutter kom den første store sjansen. Emilie Jørgensen Leer var råsterk og slet seg forbi gjestenes back og stormet mot mål fra død vinkel. Hun la ut til en løpende Karine Ornæs Midjo, som måtte sklitakle ballen for å rekke den, men forsøket endte like utenfor mål.

Like etterpå fikk hjemmelaget en mulighet, men fra skrått hold reddet Tiller-keeper Matilde Høyem Grove fint.

Leer assisterte Midjo

Tiller begynte å nærme seg noe da alltid offensive Thea Arnegård Kulvik forserte innover mot mål, men forsøket alene med keeper ble avverget av Gimses sisteskanse.

Men i det 23. spilleminutt ble det endelig jubel. Tiller spilte seg fint opp på høyresiden, og Leers perfekte innlegg på bakre stolpe nådde en mutters alene Midjo, som bredsidet ballen kontant i mål til 1-0.

Kort tid etterpå kunne Kulvik ha doblet ledelsen etter en strålende pasning fra Isabel Teigen, men alene med keeper ble ellers så iskalde Thea litt for het og skjøt utenfor.

Propellen stilnet - og scoret

I andre omgang var det fremdeles Tiller det handlet om, og det skulle ikke stå på sjansene.

I løpet av de første ti minuttene var det tre store muligheter for å doble ledelsen. Først skjøt Kulvik et godt skudd fra like utenfor 16-meteren, men keeper reddet så vidt. Deretter headet kaptein Synne Aunehaugen ballen rett i stolpen på frispark fra Teigen.

Timinuttet ble avsluttet med en liten ping-pong-fest i 16-meteren, der ballen gikk frem og tilbake, men hverken Kulvik eller Leer fikk til å avslutte fra kloss hold.

Rett før timen traff bandasjerte Frida Ørndal Svendsen like over mål fra 12 meter, og så ble Leona Gutji Fjeldsøs noe overraskende raid avsluttet med ei klokkeklar felling rett innenfor 16-meteren, men straffespark ble det ikke.

Gimse hadde en stor mulighet, sin andre for dagen, med et skudd like utenfor mål etter kommunikasjonssvikt i bakre rekker, men dette skulle bli hardtkjempende Tiller sin dag.

I kampens siste spilleminutt var Midjo, en av banens giganter, på ferde fremover. Et nytt perfekt innlegg havnet i feltet, der Kulvik fikk til slutt kontroll og la ned til propellopptrekker Vilde Bjørgård Kristiansen. Fra 14 meter plasserte hun ballen i hjørnet, like rolig som den berømte skjæra på tunet.

2-0 og game over.

Tiller er tilbake på vinnersporet, og nå kommer kampene like tett som ukedagene. Neste oppgjør er mot Charlottenlund onsdag 9. september kl.20.00 på TOBB Arena Sør.