- Vi håper det er vår tur nå

Postet av Marius L. Larsen den 10. Jun 2020

Etter 13 uker uten ordinære fotballtreninger og kamper, ser herrelagets hovedtrener Simon Hustad Evjen nå lyset i enden av korona-tunellen.

Det er ventet en oppdatert fotballbeskjed enten torsdag eller fredag. Dette gjelder nye føringer fra 15. juni.


Det er nå nesten tre måneder siden det ble forbudt med ordinær fotballtrening og fotballkamper. Siden den gang har våre beste menn holdt seg i gang med såkalt «korona-trening», uten øvelser som innebærer kroppskontakt mellom spillerne.

Hovedtrener Evjen sier det har vært utfordrende, men at det har gått bedre enn forventet.

- Treningsoppmøtet i denne perioden har vært veldig bra, og det tyder nok på at spillerne har trivdes på trening. Det er klart det begynner å bli litt repeterende å trene på denne måten nå, men heldigvis ser det ut til at det nærmer seg en åpning for ordinær trening straks.

Myndighetene åpnet for trening med kroppskontakt for alle spillere under 20 år 1. juni, mens de over den berømte alderen må pent vente. Dette gjelder de aller fleste på samtlige av våre herrelag.

- Vi tok ferie med egentrening fra 1. juni, og så ser vi for oss at det blir lov å trene som normalt fra 15. juni. Deretter blir det vanlig trening helt frem mot seriestart tidlig i august. Det blir virkelig en gledens dag når vi endelig kan spille fotball på vanlig måte igjen. Jeg håper virkelig det er vår tur nå. Det er dypt savnet, sier hovedtreneren.


Godt fornøyd med stallen

Om Tillers sesongoppkjøring så langt, har 29-åringen følgende å si:

- Vi hadde en oppkjøring fram til midten av mars som var litt delt. Noen prioriterte futsalspill i eliteserien i denne perioden og fikk trent veldig godt der, mens andre trente for fullt med laget. Dette gjorde at en del juniorer også fikk sjansen på trening, noe som er viktig for å tette det litt for store gapet som har vært mellom junior- og A-laget de siste sesongene. Nå har vi trent siden midten av mars med hele laget, om enn på en noe begrenset måte.

Evjen er svært fornøyd med mannskapet han råder over i årets sesong. Spillere som Robin Hermanstad, Sindre Welo og Martin Berdal valgte å bli i Tiller tross flere tilbud fra andre klubber. I tillegg har laget også fått inn Sondre Kroglund fra Tynset, Andreas Fossli fra Nardo og Fredrik Sjøvold fra Rosenborg.

- I og med at Erland Tangvik signerte for Djurgården, måtte vi ha ny målvakt, og jeg er strålende fornøyd med at vi fikk tak i Kroglund, som er en meget solid forsterkning på vårt nivå og nå utgjør en veldig god keeperduo med sunn konkurranse sammen med Christian Grindvold. Fossli er en etablert, topp andredivisjonsspiller som jeg har fulgt lenge, og Sjøvold er et av de største talentene i sitt kull i Trøndelag. Så alt i alt har vi fått inn tre eksterne spillere av topp kvalitet.

- Noen har også forlatt oss av naturlige årsaker som fallende motivasjon og behov for nye utfordringer, men det gir bare større muligheter for andre, forklarer sjefen.


Kort serie der alt kan skje

A-laget har også tatt opp en rekke spillere fra egen klubb før denne sesongen. Jonas Krokstad Aune ('01) og Fredrik Meland Johnsen ('00) ble tatt opp i fjor høst, og har over tid vist seg verdig tilliten og levert gode treningskamper denne vinteren. I tillegg har vi tatt opp Fredrik Myrvold ('04), som er i fin utvikling og har levert gode innhopp i treningskamper mot antatte topplag i 3. divisjon denne vinteren. Der har vi virkelig en spiller for fremtiden.

- Hvis man legger til at spillere som Magnus Bjerke, Espen Mathiassen og Kjartan Ulstad mistet store deler av fjorårssesongen med langtidsskader, og at Jonathan Smerkerud Frønes først kom inn i gruppa fra høsten av, så er jeg totalt sett veldig fornøyd med årets spillerstall. Vi har beholdt de viktigste spillerne, signert gode eksterne spillere, tatt opp lovende juniorer og har spillere som tidligere har slitt tilbake fra skadeproblemer. Så får vi satse på at vi med litt mer dyktighet enn i fjor reduserer skadefrekvensen noe, sier Evjen selvkritisk.

Høstens seriespill i Norsk Tipping-ligaen inneholder kun enkel serie, som betyr 13 kamper. Et nytt kampoppsett er ventet å komme i neste uke, og ambisiøse Evjen innrømmer at det blir en svært spesiell sesong.

- Det er nok et litt kjedelig svar, men med kun én kamp mot hvert lag kan egentlig alt skje. Vi har som hovedmål å være mye bedre offensivt enn i fjor, gjennom mye og god trening på både samspill og enkeltspillere. Jeg tror og håper at dette kommer til å gjøre oss til et mye skarpere lag offensivt, som vil gi flere målsjanser, mål og poeng. Så får vi se hvordan det går. Det eneste som er helt sikkert, er at vi gleder oss voldsomt til å trene for fullt og til å spille kamper om tre poeng igjen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline