- Det viktigste er at man er aktiv

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mar 2020

Djurgården-keeper Erland Tangvik forteller om hvordan han holder opp motivasjonen i denne perioden.


Tidligere Tiller-keeper Erland Tangvik signerte for den svenske seriemesteren Djurgården i midten av februar og fikk sin debut i treningskamp mot Brann samme dag.

Selv om det endte med et tap, var det en spesiell opplevelse foran over 6 000 tilskuere på Tele 2 Arena i Stockholm.

Men tilværelsen ble raskt endret også for den solide sisteskansen. Foreløpig blir første svenske serierunde etter 1. juni, og klubben selv har innstilt fellestreningene inntil videre.

- Vi skal ikke trene sammen fram til mandag i hvert fall, så får vi se hva som skjer etter det. Vi har hatt egne treninger i veldig små grupper fram til nå, både fysisk trening og fotballøkter, forteller Tangvik.


- Varier treningsmetodene

Målvakten sier at reaksjonene fra Sverige er lik den norske.

- Vi ble egentlig litt i sjokk alle sammen over hvor omfattende dette virusutbruddet faktisk er. Alle vil selvfølgelig komme tilbake på fotballbanen så fort som mulig, men da må vi være flinke med egen hygiene og unngå smitte.

Erland har fått med seg hvordan mange aktører publiserer detaljerte treningsplaner. Han mener dette er overdrevet.

- Det viktigste for en idrettsutøver i breddefotballen i denne perioden, som vi ennå ikke vet hvor lang tid det tar, er først og fremst å holde seg aktiv med det man har lyst til. Å følge et opplegg helt slavisk tror jeg ikke har noen effekt på treningsgleden nå.

- Er du fotballspiller, betyr det at du må holde deg aktiv på utholdenthet, akselerasjon, styrke, spenst og bevegelighet. Løp deg en tur, gå på ski og lek med ball i hagen eller i kjelleren, så er mye gjort. Varierer du på hva du skal gjøre hver uke, så opprettholder man den fysiske formen på perfekt måte, meddeler Tangvik før han følger opp:

- Jeg gleder meg til å trene for fullt igjen, og jeg gleder meg samtidig til å se hvordan Tiller-lagene gjør det utover våren.

- Ta vare på hverandre under disse omstendighetene.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline