Av alt det uviktige, er fotball det viktigste

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2019

Et relativt lettbetont, men viktig innlegg i løpet av tiårets siste timer.

Dette var vel årets eneste bilde av artikkelforfatter, knipset av assistentfotografen. Vanligvis har personen å være bak kamera som en av sine oppgaver.


Overskriften i dette innlegget er brukt i andre sammenhenger tidligere. Det er ikke jeg som har funnet på uttrykket, men jeg bruker det gjerne i 2019s siste innlegg på tillerfotball.no.

Og det er sant som det sies: fotball er egentlig ikke så veldig viktig, men av og til blir det betydningsfullt i det store bildet.

For et år vi har hatt i 2019. Klubben ble igjen samlet på herresiden, og for en opplevelse det var å se over 2500 av dere på TOBB Arena Sør mot Rosenborg i cupen. Vi har fått nye kretsmestere og så var vi nære et opprykk. Jeg har vært heldig som har fått være med på mye av dette.

Idet et nytt år - og tiår - starter tvert med både det ene og det andre, vil det som regel være fullt opp for mange. Man skal prøve å komme tilbake til normalen etter jule- og nyttårsfeiring, og det kan være vanskelig nok.

Etter et nytt år med mange treninger, kamper og andre aktiviteter med mine lag, har det for meg blitt like viktig å fokusere de mange andre aspektene ved fotballen.


- Det handler om å skape trygghet, og se smilene etter endt trening.


Vi jobber hver dag i Tiller Fotball med å skape gode fotballspillere, vær ikke i tvil om det. Vi ønsker at spillerne skal nå så langt de bare kan, og vi jobber hardt for å få det til med våre små tilgjengelige ressurser.

Det var lenge mitt fokus også - å skape elitespillere, og kanskje bare det. Man glemte fort "alt det andre" ved fotballen. Senere har det gått opp for meg, etter mange treninger og både hyggelige og fornuftige samtaler, at hovedfokuset først og fremst er å skape trygghet og glede. Spillerne skal føle en glede ved at de er på sitt favorittsted både på trening og i kamp. Da skaper man også mestring og ytterligere entusiasme - og ikke minst gode prestasjoner.

Da vil de også forlate treningsfeltet eller kampen med et smil om munnen.

Det er målet mitt. Eller, det har blitt målet mitt etter et år med store erfaringer.

Jeg tror dette er helt avgjørende for at de fortsetter med idretten de elsker å utøve. Og det ønsker jeg fremdeles å bidra til at de gjør.


Takk for at også DU gjør et viktig bidrag i Tiller Idrettslag Fotball.


For av alt det uviktige som skjer her i verden, så er fotball så klart det viktigste.

I hvert fall for oss som glemte å se på tabellen da vi valgte lag i Premier League.


Med ønske om en trygg og inkluderende nyttårsfeiring - og et knallblått 2020.

Marius Lundhaug Larsen
Frivillig siden 2010
Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.no


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Marius L. Larsen

Kategori

Levert av IdrettenOnline