Kategori

Uran Rønning tvunget til å legge opp

Postet av Marius L. Larsen den 16. Des 2019

Trist kontrabeskjed for Jonas Uran Rønning.

Bortekampen mot Brumunddal ble Jonas' siste fotballkamp allikevel.


Herrelagets Jonas Uran Rønning fikk for en måneds tiden klarsignal for å spille fotball igjen. Så snudde legene - igjen.

21-åringen, som kom fra Kvik før inneværende sesong, spilte de første kampene for A-laget, men etter 1-0-seieren borte mot Brumunddal i mai måtte han umiddelbart ta en pause fra fotballen grunnet utredning av en mulig hjertefeil. Etter grundig testing og utredning fikk han som meldt på tillerfotball.no klarsignal for videre spill i november, og spilte også treningskampen mot RBK2 rett etter sesongslutt, hvor Tiller vant 3-1.

Få dager senere fant legene ut at de trengte flere nye tester, og disse ble gjennomført i forrige uke. Resultatet fra disse var dessverre svært nedslående, og konklusjonen er at Rønning ikke kan fortsette med fotballspill uansett nivå. Dette medfører at han blir tvunget til å legge opp med umiddelbar virkning.


- Trist og tragisk

Hovedtrener Simon Hustad Evjen har følgende kommentar om den triste nyheten:

- Dette er forferdelig og det verste som kan skje en fotballspiller. Det fineste med fotballen er at det etter tap, nedrykk og alvorlige skader alltid kommer en ny kamp eller en ny sesong. En ny mulighet. I dette tilfellet gjør det ikke det, og dette er tragisk i fotballsammenheng.

Evjen er full av lovord om sin gamle elev.

- Jeg har trent Jonas i sju sesonger, og knapt opplevd maken til dedikasjon, mentalitet og forståelse for spillet. Han har taklet motgang ypperlig med to alvorlige skader og operasjoner, og det føles på mange måter svært urettferdig at dette skulle skje nå. Han elsker å spille og å vinne, og skjønner hva som skal til for å klare det. Heldigvis finnes det andre roller i fotballen han kan fortsette å bidra i, selv om ingenting kan måle seg med å spille selv.


I dialog med Jonas

Jonas endte sin korte Tiller-karriere med seks offisielle kamper, hvorav fem av dem var for A-laget. Hans siste A-kamp var 4. mai.

Tiller Idrettslag Fotball takker Jonas for en fantastisk innsats sin i den helblå drakta og for sin trenerrolle for G19 som han tok på strak arm sammen med Mats Langmo Karlstrøm i årets høstsesong.

Klubben har nå en dialog med Jonas vedrørende en mulig fortsettelse på TOBB Arena Sør. De blåkledde er klar på at de ønsker ham med videre i en passende rolle.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline