Freidig 1 - 2 Tiller 2

Postet av Marius L. Larsen den 30. Aug 2019

FREIDIGBANEN (EBERG): Herrer-2 med luke på toppen av tabellen etter seier i toppkampen torsdag kveld.

Glade Tiller-gutter. Fra venstre: Kim Horghagen, Morten Torset, Henning Gladsø, Kristoffer Pires, Marius Garstad, Lars Smemo. Uten drakt: Kristian Finsrud.

Dagens hvitkledde spillere visste virkelig godt at denne toppkampen i 6. divisjon mot tabellnabo Freidig betydde mye - kanskje alt i 2019-sesongen.

Begge lag jakter opprykk til 5. divisjon, men det var laget på andreplass som kunne juble først. Allerede før tre minutter var spilt brøt de en dødball fra gjestene, kontret i overtall og scorte alene med Tiller-keeper Lars Smemo.

Mathiassen-chip sørget for balanse

Det tok noen minutter før Tiller kom seg til hektene igjen. Et solid og aggressivt Freidig-lag gjorde det vanskelig, men så begynte hvittrøyene å spille ball.

Thomas Lerstadgrind skjøt like over mål fra 20 meter etter 12 minutter, og så fulgte en real sjansebonanza de neste minuttene.

Espen Mathiassen, som endelig ser ut til å være tilbake fra et skademareritt i årets sesong, fikk to store muligheter alene med keeper, men Freidigs gode sisteskanse reddet begge forsøkene.

Deretter sendte Ole Martin Devle avgårde et skudd etter et hjørnespark rett i tverrliggeren, før Lerstadgrind skjøt midt på keeper fra parogtjue meter.

Men i det 38. spilleminutt ble det endelig jubel. Freidig slet med å henge med på Tillers tålmodige angrepsspill, og noen herlige detaljer fra Mathiassen gjorde at han kom alene med keeper. En like lekker chip over sisteskansen sørget for at det sto 1-1 på veldig fortjent vis.

Rett før pause skjøt Alpha Doboyou i stolpen, men lagene var like langt før de tok en liten pust i bakken.

Hugdal snudde kampen

Andre omgang startet jevnt med tendenser til hawaii-spill, men ti minutter etter sidebytte snudde Tiller kampen. Av alle mulige på banen, var det tidligere storscorer, denne dagen høyreback, Jørn André Hugdal som fintet seg forbi og innover i feltet før han plasserte ballen i lengste hjørne til 2-1 til gjestene.

Den neste halvtimen bølget spillet frem og tilbake. Freidig var farlige på sine overganger og dødballer, men Tiller, godt anført av forsvarsduoen Kristoffer Pires Ferreira og Henning Gladsø, sto imot det meste. Om ikke det var nok, så var Smemo helt bakerst sedvanlig trygg i alt han foretok seg.

Tiller holdt på å punktere kampen da Gard Ragnar Killingberg brøt et svakt utspill, men forsøket fra 25 meter på nærmest åpent mål snek seg like over tverrliggeren.

Kristian Finsrud fikk en glimrende mulighet på overtid, men han skjøt over fra 18 meter.

Freidig jaget utligning helt på tampen, men Tiller holdt unna og kunne juble over en sterk og kanskje avgjørende 2-1-seier.

Dette betyr at Tiller 2 leder tabellen i 6. divisjon foran nettopp Freidig med seks poeng og 30 plussmål, der Tiller 2 har en kamp mer spilt.

Det gjenstår fire kamper å spille for våre gutter.

Se tabellen i 6. divisjon avdeling 4 her.

Neste oppgjør er allerede torsdag 5. september kl.20.00 mot Astor 2 på TOBB Arena Sør.