Før NM-kampen: Tiller - Rosenborg

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mai 2019

Tiller tar imot Rosenborg i 2. runde i cupen onsdag kveld.

Klarer gutta fra Tiller å overliste selveste Rosenborg?


Tiller IL - Rosenborg BK
2. runde Norgesmesterskapet menn
Onsdag 22. mai 2019 kl.18.00
TOBB Arena Sør (Tiller)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Delvis skyet, 20 grader, lett bris

Billetter:
Voksen 150,-
Barn/honnør 50,-
Barn iført Tiller-overdel kommer inn gratis
Forhåndskjøp dine billetter her

Følg dagen vår på Snapchat (@tillerfotball)

Kampen strømmes på NRK.no


Tiller Idrettslag Fotball gleder seg vanvittig til å ta imot Rosenborg Ballklub i den andre runden i Norgesmesterskapet for menn denne onsdagen.

En hel klubb og bydel har stått på hodet for å klare å skape en fantastisk ramme i et unormalt stort arrangement, og vi ønsker alle sammen hjertelig velkomne til TOBB Arena Sør.

Vi håper alle skuelystne kommer til arenaen i god tid før kamp og finner sine plasser innenfor portene, ettersom vi forventer et firesifret antall tilskuere i et strålende vårvær.


Nyttige lenker:
- Billettsalg og inngang
- Viktig informasjon om parkering, gåruter m.m.
- Stort arrangement før kampen
- Coop støtter Tiller
- TOBB Arena Sør


Slik gikk det i 2012

Tiller og Rosenborg har faktisk en brukbar historie i klubbsammenheng.

Hoveddelen er fra 1. mai 2012. Da møttes klubbene i 1. runde i NM på daværende Tonstad kunstgress. Foran den nylig satte tilskuerrekorden på 2200 personer ble det tøft for gutta i helblåt. Mot Norges beste lag måtte Tiller se seg slått hele 8-0.

Se også:
- Kampfakta fra 2012
- Høydepunkter fra NRK

Fra forrige cupmøte er det bare Niklas Lyngvær Iversen igjen på laget. Keeper Marius Lundhaug Larsen er nå keepertrener, mens Morten Modalsli Torset og Marius Bondø Garstad spiller i dag for vårt tredjelag i 6. divisjon.


Flere kapitler i historien sammen

Klubbene har også møttes i juniorsammenheng i NM. I 2006 møttes lagene i 1. runde, men også her ble det feige lag. Tiller tapte 7-0.

I tillegg har klubbene vekslet på spillere i mange år. Mange spillere har gått gradene i Tiller før de har blitt hentet til Rosenborg. Alexander Farooq, Fredrik Røstvold og Michael Karlsen er bare noen av dem som har gått den veien.

I dagens Rosenborg-system finner vi Tiller-gutter som blant annet Mikael Tørset Johnsen, Joachim Knutset Solem, Marius Sivertsen Broholm og Isak Hassel Andersen.

Motsatt vei, fra Rosenborg til Tiller, finner vi spillere som blant annet Even Guldbrand Larsen, Vegard Skorstad, Jørn André Hugdal og Julian Karlgård.

Pål André Helland har tidligere spilt for Tiller Futsal. 


Visste du at...

- Tiller Idrettslag ble stiftet ett år før Rosenborg Ballklub, i 1916
- Tiller har ikke kommet lengre enn til 3. runde (2011), Rosenborg er cupmester 12 ganger


Trå start for RBK

Dagens Rosenborg-lag har fått en trå start på årets sesong i Eliteserien. De innehar en 12. plass og har tatt ni poeng, men de har bare tapt én av sine siste fire seriekamper.

I forrige serierunde ble det en 3-2-seier over Mjøndalen på Lerkendal Stadion. Aleksander Søderlund ble matchvinner halvveis ut i andre omgang.

I cupen fikk de også overraskende tøff matching av Rørvik i 1. runde. Rødtrøyene utlignet til 1-1 før pause, men Rosenborg viste forskjell på divisjonene og vant til slutt 3-1.

Det er ventet at Rosenborg stiller med et sterkt lag i møtet med Tiller ettersom ingen A-lagsspillere var i aksjon i Rosenborg 2-kamp på mandag, og kanskje blir det også en varm velkomst for Mikael Tørset Johnsen på TOBB Arena Sør.


Poeng sist runde

Tiller kommer fra en spillemessig bra 1-1-kamp borte mot Melhus i forrige serierunde. Sondre Bondø Garstad utlignet tre minutter på overtid og sikret et viktig poeng i en kamp der Tiller hadde stor kontroll på banespillet.

Også Tiller ligger på 9. plass i sin divisjon, Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Forrige seriekamp på hjemmebane endte med et skuffende 1-0-tap mot et godt Gjøvik-Lyn-lag.

I 1. runde i NM ble det en 3-2-seier over Trygg/Lade som sikret et nytt møte med Rosenborg.


Full tropp tilgjengelig

Til oppgjøret mot Rosenborg mønstrer trenerduoen Simon Hustad Evjen og Mats Langmo Karlstrøm en tilnærmet fulltallig tropp.

Kun langtidsskadde Espen Amandus Mathiassen, Kjartan Ulstad og Jonas Uran Rønning er utilgjengelige, og det meldes om ingen nye skadeutfordringer blant de resterende i troppen.


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Marius L. Larsen

Kategori