To lag som jakter årets første poeng møtes lørdag ettermiddag på TOBB Arena Sør.

Klarvær, 19 grader, laber bris

Åpen kiosk
Gratis inngang

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Orkla velkommen til TOBB Arena Sør denne lørdagen, og det blir en kamp der minst ett av lagene starter poengfangsten.

Orkla har hatt en tøff inngang på det nye året. Først tapte de 1-4 for Kolstad i NM-kvalifiseringen, og deretter ble det et 5-2-tap for Rosenborg 2 på bortebane.

I forrige serierunde skulle de snu kjerringa hjemme mot Kongsvinger 2, men slik gikk det ikke. Orkla tok ledelsen før minuttet var spilt, men gjestene fra Hedmark utlignet halvveis i andre omgang. Fem minutter før full tid falt avgjørelsen da rødtrøyene scorte 2-1, som også ble vinnermålet.

En seier hver i fjor

Lagene møttes også i Norsk Tipping-ligaen i fjorårssesongen.

Hjemme på TOBB Arena Sør, da som Tillerbyen, fikk et vertskap i flytsonen en pangstart. Andreas Druzkowski fikset 1-0 etter bare to minutter, før Alpha Doboyou doblet ledelsen halvveis ut i omgangen.

I andre omgang økte Mats Ingebrigtsen ledelsen fra straffemerket, og selv om Orkla reduserte, fastsatte Ståle Stegavik sluttresultatet til 4-1.

Bortekampen sent på høsten var det derimot ikke noe å skryte av. Det kommende Tiller-laget hadde allerede berget plassen og virket klar for vinterferie da Orkla vant fortjent 2-0 og senere sikret fornyet kontrakt i divisjonen med en voldsom sluttspurt i oktober.

Ønsker en soleklar revansje

Tiller kommer til dette oppgjøret også som et såret dyr.

Etter å ha bydd opp til fest hjemme på TOBB Arena Sør i åpningsrunden mot Nybergsund, feilet blåtrøyene å få hull på byllen til tross for dominans i store deler av kampen. Ironisk nok var det gjestene som scorte vinnermålet fire minutter på overtid og vant dermed 1-0.

Verre gikk det i lokaloppgjøret mot Kolstad på mandag. Etter en sjansefattig første omgang der Tiller styrte mesteparten av banespillet, ble det straffemiss og scoring på påfølgende kontring imot midtveis i andre omgang.

Da startet noen tunge minutter, som senere førte til et veldig skuffende 3-0-tap.

Mer trening for Iversen og Johnsen

Nå skal forhåpentligvis den svake innledningen snus.

Laget har trent godt på få dager etter Kolstad-kampen, og det er en heltent Tiller-gjeng som ønsker å komme tilbake på vinnersporet igjen.

Spesielt gledelig har det vært å se Niklas Lyngvær Iversen tilbake i full trening igjen. Midtbanespilleren kom inn i andre omgang mot Kolstad og spilte rekruttkampen mot Sverresborg 2 på torsdag.

Samtidig har Espen Johnsen fått en ny god treningsuke for å bli enda mer kampklar.

Dog er det fortsatt endel skadeutfordringer. Kasper Røe er tilbake i lett trening, men er fortsatt ute i en uke til. Samme situasjon gjelder kaptein Magnus Bjerke.

Odin Holm og Kjartan Ulstad jobber mot klokken for å bli kampklar til lørdag.