J17: Inderøy/Byafossen 1 - 4 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 6. Nov 2016

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 vant OBOS Cup og dermed "the double" søndag ettermiddag.

J17 jubler over to store pokaler i årets sesong. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen var klare for den aller siste kunstgresskampen i 2016-sesongen, og på datoen 6. november ble det etter hvert klart at Tiller J17 har vunnet "the double".

Men det så ikke sånn ut i åpningsminuttene mot Inderøy/Byafossen i finalen i OBOS Cup. Etter 13 minutter tok samarbeidslaget fra Nord-Trøndelag ledelsen da en angriper tuppet ballen forbi Tiller-keeper Maylis Fremo etter en bakromspasning.

Det var muligens litt mot spillets gang, men Tiller ønsket å komme á jour så fort som mulig. Under minuttet senere var Sara Bye-Andersen på ferde igjen, og alle gode ting var tre da hun fintet seg forbi hvittrøyenes forsvar og satte ballen rolig til side for keeper og i mål til 1-1.

Langskudd ble målgivende

Tiller styrte fullstendig banespillet de neste minuttene, men forsøkene mot Inderøy/Byafossens solide sisteskanse ble for løs.

Blåtrøyene måtte vente helt til det 35. spilleminutt før de tok ledelsen, og det var en blanding av både hell og dyktighet. Victoria Sande Petersen tvang motstanderens keeper til å skyte ballen rett i føttene på Bye-Andersen, og kantspilleren prøvde lykken med et langskudd som endte opp som en perfekt målgivende pasning til Ina Sofie Rokne som enkelt styrte inn 2-1 fra kloss hold.

Rett før pause kunne Laura Gashi stange inn 3-1, men headingen på et hjørnespark spratt i tverrliggeren.

Toppskårerens punktum

Inderøy/Byafossen åpnet andre omgang best, og trykket Tiller tilbake i banen, men klarte aldri helt å true Tiller-keeper Hedda Kolstad.

Etter 53 minutter økte Tiller ledelsen til 3-1. Herlige kombinasjoner på venstresiden endte med at Celine Kleiven Vevle fant kaptein Andrea Holm Aune i feltet, som fintet seg lekkert forbi to motspillere og satte ballen lavt under keeper og i mål.

Sju minutter før full tid ble den minste gjenværende tvil feid til side. Marita Olsen sendte Victoria Sande Petersen perfekt i gjennom forsvaret, keeper ble vendt bort og ballen ble satt i mål til 4-1.

Dermed har J17 vunnet både 0. divisjon og OBOS Cup 2016!