Postet av Marius L. Larsen den 28. Sep 2016

RANHEIM ARENA (RANHEIM): 371 dager etter forrige seriemestertittel, sikret J17 gullet i 0. divisjon på rivalens hjemmebane etter en svært spennende kamp onsdag kveld.

Jubel etter Lise Finsruds 1-0-skåring. Foto: Marius L. Larsen.

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen hadde forberedt seg godt til møtet med sølvplasserte Ranheim, men det svært unge Tiller-laget, som hadde flere av de mer rutinerte spillerne ute med skader og sykdom, åpnet litt nervøst på det store kunstgresset.

Toppskårer Victoria Sande Petersen sendte av gårde kampens første skudd midt på keeper etter seks minutter, men så var det Ranheim som overtok initiativet.

Det nærmeste Ranheim kom var et frispark fra 20 meter som snek seg like utenfor Tiller-keeper Mayliss Fremos mål, mens Sande Petersen hadde et forsøk alene med keeper som gikk over mål.

Spillet bølget fram og tilbake før halvtimen var spilt, og Ranheims beste sjanse i første omgang endte med en klasseredning fra Fremo i en en-mot-en-situasjon.

Tiller kontret på følgende redning, sendte Sara Bye-Andersen alene gjennom som traff tverrliggeren og returen skjøt Sande Petersen over mål fra nært hold.

Skulle det bli en slik dag?

14-åringer med mål og målgivende

Man kunne kanskje tro det da Sara Bye-Andersens skudd alene med Ranheims sisteskanse ble reddet av en god enhåndsredning, men sekunder før pause ble det endelig nettsus for hvittrøyene.

Et godt angrep endte med et perfekt slipp fra Sande Petersen til 14-årige Lise Finsrud, som tok med seg ballen inn i 16-meteren, klinte til med venstreslegga og kunne se at ballen gikk helt ned i lengste hjørne og i mål til 1-0.

Det var også Ranheim som åpnet andre omgang best, men selv om det etter hvert ble et surt høstvær med sterke vindkast og mye nedbør, hindret det ikke Tiller i å øke ledelsen.

Etter 52 minutter fortsatte Andrea Sivertsen Broholm på et godt angrep, fintet bort et par-tre motspillere og serverte Sande Petersen på et sølvfat (gullfat?) på ti meter, der hun hamret inn 2-0 i nettaket.

Prikken over i-en

Tiller fikk etter hvert kontroll på Ranheims sterke angrepsspillere, og Pål Nyheims mannskap fortsatte å komme til store sjanser.

Sara Bye-Andersens forsøk fra kloss hold på en god kontring endte like over tverrliggeren, og det var akkurat den tverrliggeren Laura Gashi traff på et frispark fra noenogtredve meter kort tid etterpå.

Ranheim satte inn et siste støt de siste ti minuttene, men Tiller holdt unna.

På overtid fastsatte gjestene sluttresultatet til 3-0 med kronen på verket. Julie Tørstad Nyheims lekre chip fra 16 meter endte i en bue over keeper og i lengste hjørne på vakkert vis.

Med denne 3-0-seieren over Ranheim, vinner Tiller J17 0. divisjon 2016 med to serierunder igjen å spille!

Vi gratulerer med en smått utrolig prestasjon!

J17: Ranheim IL 0 (0) - (1) 3 Tiller IL
0-1 Lise Finsrud 40'
0-2 Victoria Sande Petersen 52'
0-3 Julie Tørstad Nyheim 80+1'