Vinne 4 - 4 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Aug 2015

VINNE STADION (VINNE): A-laget fikk en grusom start og havnet bakpå, misset gigantiske målsjanser underveis, men klarte å få med seg et særdeles viktig poeng på overtid.

Fredrik Røstvold (t.v.), Christer Berge Mathissen og Rune Olufsen var alle fornøyde med andre omgang som Tiller viste. Mobilfoto: Marius L. Larsen.

De blåkleddes beste menn reiste med en tynn 14-mannstropp til Vinne denne fredagskvelden, og det virket som noe påvirket dem i åpningsfasen.

Det var nemlig hjemmelaget som var på hugget de første ti minuttene, til tross for å ikke skape noe farligheter for Tiller-keeper Fredrik Røstvold.

Etter ti minutter skulle det komme flere minutter med store sjanser. Rostille testet vertenes keeper med et skremmeskudd fra 20 meter som snek seg utenfor, og Røstvold var god å ha for gjestene da han reddet glimrende alene med en Vinne-angriper rett etterpå.

Det var Tiller som tok over kampen, men verken Rostille alene med keeper eller Jørgen Olderviks skudd fra skrått hold havnet innenfor nettmaskene.

To slag i trynet

Etter 24 minutter skjedde det som har vært typisk Tiller så langt i sesongen - mål imot, også to ganger. En lang ball i bakrom endte med scoring for hjemmelaget, før de doblet ledelsen kort tid etterpå med et smart skudd fra 15 meter i lengste hjørne.

Midt i mellom dette hadde Rune Langørgen et stolpetreff etter et godt forarbeid av Ruben Rostille, men tålmodigheten fikk endelig betaling for seg da kaptein Alexander Sotberg hamret inn 1-2 fra 18 meter to minutter før pause.

Dessverre for trondheimslaget skulle Vinne fra verdalsområdet gå opp til 3-1 rett etter avspark på et skikkelig klokketreff på hel volley fra åtte meter.

Målhissig Langørgen

Men dette Tiller-laget gir aldri opp en fotballkamp. Langørgen reduserte til 2-3 på straffespark etter han ble felt selv av hjemmelagets sisteskanse etter 68 minutter, men seks minutter senere kontret Vinne inn 4-2 bak et passivt Tiller-forsvar.

Nærmest umiddelbart reduserte Langørgen for andre gang til 3-4 på bakerste stolpe etter flott forarbeid av Rostille, og Tiller var aldeles ikke ferdige for dagen.

Det var bare et lag på banen i andre omgang, men så skulle det komme store målsjanser - og like stort sløseri.

Hell i uhell på overtid

Etter 78 minutter hamret Langørgen ballen i tverrliggeren fra 22 meter, der Sotberg var først på returen, men stupheadingen fra få meter gikk utrolig nok utenfor.

Ikke lenge etterpå traff Rostille like over mål fra skrått hold, før 15-årige Sindre Olufsens forsøk fra fem meter etter strålende innlegg fra Stian Knutsen ble uforståelig nok reddet av Vinnes keeper.

Fire minutter før slutt kom Langørgen mutters alene med keeper, men tok et merkelig valg ved å chippe ballen over keeper - og over mål.

Rett før 90 spilte minutter fant Kim Horghagens presise dødballfot Kristoffer Pires på bakerste stolpe, men den upressede headingen havnet like over mål.

To minutter på overtid løsnet det endelig for Tiller, og det var med en god porsjon hell. Langørgen ga seg ikke og klinte til fra 14 meter, via en motspiller, ballen skiftet retning og havnet bak en lurt keeper til 4-4.

Dette poenget betyr at Tiller fremdeles er åtte poeng foran jumboplasserte Vinne på tabellen.