- På tide å slå tilbake

Postet av Marius L. Larsen den 24. Mai 2015

A-lagstrener Marius L. Larsen håper et offensivt Tiller-lag vil snu den vonde trenden mot opprykksfavoritten Stjørdals-Blink 2 på tirsdag.


"The only way is up". Foto: Robert Magnussen ved Nidaros Foto.
De blåkleddes beste menn har fått en nedadgående kurve etter en strålende start på 4. divisjonssesongen med fire poeng og null baklengsmål på de to første kampene.

I de tre siste kampene har det blitt 3-9 i målforskjell og null poeng, og den kommende uken blir viktig for å finne ut på hvilken halvdel av tabellen blåtrøyene kommer til å kjempe.

På tirsdag kl.20.30 kommer Stjørdals-Blinks nest beste til Tonstad kunstgress, før A-laget tar turen til Byneset på fredag. Deretter venter det en to uker lang kamppause før de tre siste vårkampene i juni.


Mange faktorer

- Det er mange faktorer som har spilt inn i det siste, det er ikke én enkel grunn til at vi har tapt tre kamper på rad, forteller Larsen.

- Vi har vært uvanlig udyktige i pasningsspillet som har ført til ekstremt mange brudd imot, vi virker ikke aggressive nok i nærduellene samtidig som at vi har vært plaget med skader på mange sentrale spillere.

- Morten Torset og Rune Langørgen har vært skadet lenge (begge angripere), og vi er spente på å se om de i det hele tatt klarer å komme tilbake skadefri igjen. Erik Bach (angriper) er ute for resten av sesongen med leggbrudd og Tormod Østerås (midtstopper) ble lyskeskadet rett før seriestart. I tillegg er Magnus Bleivik Wist (midtbane), Julian Karlgård (midtbane) og Ruben Rostille (angriper) ute, selv om sistnevnte begynner å nærme seg klar for treninger igjen.

- Tar vi også med at flere av fjorårets formspillere har vært mye av og på så langt i 2015, er det ikke enkelt å få til en stabil førsteellever, meddeler hovedtreneren.


Modige unggutter

Selv om de seneste ukene har sett mørke ut, er det allikevel flere lyspunkter for de blåkledde. Nylig gjennomførte laget et spillermøte der de gjennomgikk de to siste kampene på video, noe Larsen mener var viktig.

- Der fikk vi sett på hva vi har gjort galt og hva vi må forbedre de kommende ukene. Spillerne er enige i det vi har gjennomgått, så nå er det bare å peise på videre. Det er på tide å slå tilbake med flere gode resultater i 4. divisjon.

I de siste kampene har også flere unggutter fått prøve seg på A-laget som en miks av flere skader og gode prestasjoner fra de nevnte. Ikke tilfeldig, mener Larsen.

- Elias scorte i sin debutkamp borte mot Fram, og det er ingenting som tilsier at han ikke kan fortsette i samme spor. Sindre Olufsen (15) fikk også sin A-lagsdebut i denne kampen, og han har lenge vist sitt potensial.

- Vi vet det jobbes godt på de aldersbestemte lagene, så det overrasker meg ikke at ungguttene tar nivået når de får sjansen. Jeg synes spesielt Elias og Sindre har vært modige som har tatt sjansen, og flere trener med oss regelmessig for å matche seg, så jeg tror nok en del yngre spillere får sine A-lagsmuligheter i løpet av sesongen hvis de fortsetter sin formkurve, sier Larsen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.