Vanskelig å velge ett av mange

Postet av Marius L. Larsen den 17. Des 2014

Webansvarlig Marius L. Larsen har skrevet om mange kamper og tatt tusenvis av bilder gjennom 2014-sesongen, men sliter med å finne det beste øyeblikket.


Vi lar Tiller-flagget vaie også i 2015! Foto: Marius L. Larsen.


Fra januar til desember – og vips er 2014-sesongen over og gått i historiebøkene. Dette året kan også beskrives som ekstremt innholdsrikt, fylt med mye glede og spenning for det neste året.

Det virker som om det ikke var så veldig lenge siden treningene og forberedelsene til 2014-sesongen startet grytidlig i januar i hallene rundt omkring, og etter en liten jule- og nyttårsfeiring starter et nytt år med nye fotballopplevelser.

Opplevelsene har det vært svært mange av også i 2014. Uten å være helt skråsikker, antar jeg at jeg og min faste passasjer Jørgen Tørset har sett flest Tiller-kamper i året som straks er omme.


Tøff vår ga solid høst

Men det er ikke lett å velge ut ett øyeblikk som står høyest sett fra klubbhold.

Vi har deltatt i en lang og svært interessant utesesong både på våren og høsten. Det har blitt spilt et hav av fotballkamper på TKS og City Syd kunstgress, alt fra sju år til senior.

Både G16 og G19 fikk en tøff vårsesong etter en lang vinter preget med mye forfall. April og mai var to vanskelige måneder, men dette ble erstattet med særdeles oppløftende resultater på høsten. Begge alderskullene var til slutt svært nære ved å kjempe om kretsens pokal i sine respektive divisjoner, og dette tyder på at 2015 forhåpentligvis starter der 2014 avsluttet.

G13 vant sin 1. divisjonsavdeling på strålende vis i vårsesongen, og G14 spilte hele året på øverste nivå etter en spesiell hard avdeling på våren.


Jenter i blått

Vi kommer uansett ikke utenom å nevne spesielt et stort jenteløft vi har fått i Tiller IL Fotball de siste årene, hittil toppet med en strålende 2014-sesong på alle måter.

I J13-klassen var det lenge spørsmål om vi faktisk fikk to lag i finalen i Kretsmesterskapet, og faktumet ble som påstanden var: både Marius Tønnessens 13-åringer og Geir Arne Kristiansens 12-åringer fikk to ekstra kamper sent i oktober etter at lagene på svært imponerende vis vant hver sin 1. divisjonsavdeling.

Og, ja, Tiller ble kretsmestere i J13!

Samtidig var det et tidlig spørsmål om Tiller klarte å stille lag i J16-klassen, etter en strålende sesong av Pål Nyheims 14-åringer i 2013 som ble kretsmestere.

Det kommende J16-laget svarte eventuelle kritikere med å vinne Fjernvarmecupen i januar, da det for første gang på seks år (!) ble stilt et Tiller-lag i den aldersklassen.

Senere rykket de opp til høstens 1. divisjon, etter en thriller mot Trygg/Lade (4-3) i kvalifiseringen i juni.

I mars neste år starter fotballkretsens nyoppstartede 0. divisjon - med Tiller representert i J16!


Opprykk for A-laget

Uten å være partisk, klarer jeg heller ikke å komme utenom seniorene på årets A-lag.

Vi hadde lag i både 5.- og 6. divisjon i årets sesong, der det ble en sterk 3. plass på nivå sju for våre nest beste, og enda bedre gikk det i 5. divisjon.

Til tross for å ha startet sesongen med to strake tap, så A-laget seg aldri tilbake og vant 5. divisjon avdeling 3 og rykket dermed opp til neste sesongs 4. divisjon.

På toppen av den berømte kransekaka, ble det ny jubel i Abrahallen i slutten av oktober da Tiller ble kretsmestere i 5. divisjon.


Futsalklubben Tiller

Men vi skal også bevege oss innendørs i 2014. Som en kamerat av meg sa med muligens påstått sjalusi: "Er det alltid pokaler til Tiller i innendørsturneringer?!"

Jeg tror vi alle har svaret på akkurat det. Tiller har blitt futsalklubben for de utenomforstående, og det kan ha en effekt med at vi har et eliteserielag i den sporten, men gode treningsforhold har også en del å si.

Det er ikke til å la være i stillhet at det har vært en strålende innendørssesong for Tiller.

Eliteserielaget ledet av Frode Bergmann havnet på 6. plass i sesongen som ble avsluttet i mars, men det har vært mye jubel også i andre turneringer.

Jeg nevnte tidligere J16 som startet året med å vinne Fjernvarmecupen, og jeg kan ikke huske hvor mange pokalbilder det har blitt av både J16 og G14 i haller rundt omkring i Trøndelag. Glisene for hver pokalløft kan jeg dog huske fra energiske J16-lagleder Tore Gravdal og G14-trener Dag Jomar Strømmen.

13-åringene hadde også sine løft i Kotenghallen spesielt. I Flatås Julecup vant G13, laget som ifølge trener Rune Olufsen "har en tendens til å gå på nederlag i semifinalen", en spennende finale over Utleira.

For jentene ble det også dramatisk i samme turnering. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre J13-finalen, som for øvrig slo ut i høy puls hos fotografen, og en imponerende sølvpokal ble et faktum.


Spennende i 2015

Så hva er det største øyeblikket i 2014? Det er det vanskelig å svare på.

Som regel er det de små gledene som utgjør de store forskjellene, men i 2014 har vi også opplevd mange store gleder.

Det som er sikkert, er at 2015 kommer til å bli enda mer interessant og spennende.


Vi gleder oss!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.