- En fantastisk prestasjon

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2023

Tiller har vunnet verdens største fotballturnering.

For første gang i klubbhistorien har Tiller Idrettslag vunnet Norway Cup.


Tiller Idrettslag Fotball er veldig glad og stolt over at J19 vant Norway Cup, verdens største fotballturnering for barn og unge, etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse mot Vålerenga i finalen.

De blåkledde tapte første gruppespillkamp mot nettopp Oslo-laget, og satte seg dermed i en tøff posisjon med å gå videre til A-sluttspill. Men en 9-0-seier over Hallingdal og 2-0-seier over Åsane sørget for store jubelscener.

I kvartfinalen mot sterke Kolbotn var det egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Tiller vant fullt fortjent 3-0, og da ventet en real batalje mot Os fra rett utenfor Bergen.

Semifinalen ble vunnet 1-0 etter en sikker straffesparkscoring av Ingeborg Nyberg Hansen, og da var trønderne klare for nok en finale i J19-klassen.

Den vant Tiller på straffesparkkonkurranse etter at det var 0-0 etter full tid og ekstraomganger.


- En magisk følelse

- Vi måtte gjøre noen endringer etter første gruppespillkamp, sier hovedtrener Rune Olufsen etter å ha sett laget sitt tape 0-2 for Vålerenga.

- Det var litt dårligere vær enn i fjor, altså mer regn, og gressbanene ble bare verre og verre utover i uka. Etter å ha gjort noen grep på posisjoner og spillestil, så gikk det bedre etter åpningskampen. Finalen synes jeg vi vinner fortjent, selv om Vålerenga har ballen mest. Vi har likt antall store målsjanser, og vi viste at vi har trent på straffespark i hele sommer.

- En fantastisk prestasjon av en veldig solid spillergruppe, forteller Olufsen.

Keeper Marita Flataunet ble den store helten som reddet to straffespark og sørget for at en gikk over mål, i tillegg til flere gode redninger underveis i kampen. Straffemål fra Andrea Buberg, Ingeborg Nyberg Hansen og Kaja Sofie Johansen sikret 3-0-seier og spinnvill jubel på indre bane.

- Jeg husker ikke så altfor mye av feiringen, annet enn ellevill glede av samtlige spillere ute på banen og supportere på tribunen. En helt magisk følelse etter en lang og tøff fotballuke. Det er noe jeg er veldig glad for å ha opplevd, og som jeg kommer til å huske resten av livet, meddeler hovedtreneren.


Coaches in pink: Hovedtrener Rune Olufsen (t.v.) og assistenttrener Marius L. Larsen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.