To dråper baklengs

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jun 2023

(Mosjøen 2 - 0 Tiller) KIPPERMOEN GRESS: En frustrerende dag for Tiller som ikke klarte å skape det helt store tross enormt ballinnehav.

Steffen With Størseth og resten av våre beste menn måtte se seg slått i Mosjøen. Bildet er fra en tidligere seriekamp i år.

* Tidlig mål imot
* Sløv start uten de store høydepunktene
* Solid midtperiode
* Mye ball, men få målsjanser
* Hjemmekamp neste lørdag

Tiller fikk dessverre en verst tenkelig start på kampen i Nordland. Etter bare ni minutter tok hjemmelaget ledelsen etter en ball i bakrom havnet hos Mosjøens høyrekant som var helt alene. I duell med A-lagsdebutant Joakim Berg Vårhus, blåste han ballen oppe i nettaket til 1-0.

Gjestene fra Trondheim slet med å få tak i ballen i starten. Vertene rullet opp flere gode angrep, men etter en drøy halvtime var det endelig Tiller-tid.

Den humpende gressmatta begynte de å bli venner med, og noen sjanser ble skapt. Først var Elias Sandøy Myrvågnes nære ved å score alene med keeper, men han ble avblåst for offside.

Rett etterpå rullet Tiller opp et fint angrep, og ballen endte hos Mohamed Maridi på venstrekanten. Han dro seg innover og hamret løs, men via et Mosjøen-bein og til side for mål.

En mur til besvær

Andre omgang startet med et solid Tiller-trykk, men dessverre så ble de store målsjansene utelatt. Det nærmeste hvittrøyene kom, var da vertene klarerte et hjørnespark en knapp meter fra målstreken.

Tiller dominerte banespillet fullstendig med sin ballbesittende spillestil, og hjemmelaget la seg dypere og dypere og gjorde det ekstra vanskelig å trenge gjennom.

Ti minutter før full tid fikk kaptein Niklas Solem en god mulighet på frispark fra drøyt 25 meter, men forsøket endte over mål.

To minutter senere var det hjemmelagets tur å få frispark i samme posisjon. Der føyk ballen gjennom muren, til artikkelforfatters store fortvilelse, og helt ned i hjørnet til 2-0.

Tiller klarte aldri å finne en sluttspurt, noe som førte til at poengene ble igjen på Kippermoen.

Neste oppgjør for våre beste menn er hjemme mot Nardo lørdag 10. juni kl.16.00.

Mosjøen IL 2 - 0 Tiller IL
1-0 9'
2-0 82'

8. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 3. juni 2023 kl.16.00
Gult kort Tiller: Nils Gunnar Barstad Eggen (85')
Kippermoen gress (Mosjøen)

Joakim Berg Vårhus, Roald Berge, Joakim Harsvik Alstad, Niklas Danielsen Solem (k), Nils Gunnar Barstad Eggen, Alexander Kvalvik, Lucas Kolstad, Storm Hilberg Johansen, Steffen With Størseth, Elias Sandøy Myrvågnes, Mohamed Babo Ali Maridi.

69' Alstad --> Trym Hansen Jetne
69' Berge --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll
78' Johansen --> Sondre Kvikstad Stuen
83' Eggen --> Sondre Grøtte
83' Størseth --> Oumar Sergio Sherif