Ute av NM på knepent vis

Postet av Marius L. Larsen den 31. Mai 2023

(Tiller 0 - 1 Rosenborg) TOBB ARENA SØR: Tiller leverte en strålende kamp mot Trøndelags flaggskip, men ble et nummer for små utover i andre omgang.

Hedda Stuedahl-Karlsen var ikke langt unna å score mot Rosenborg i cupen.


Sammendrag

* Jevnspilt første omgang
* Brukbare Tiller-målsjanser
* Tøffere etter sidebytte
* Manglet sluttspurten
* Kan være veldig fornøyd med prestasjonen


Kamprapport

TOBB Arena Sør var kledd i feststemning, selv om det var skikkelig trøndersk sommervær med 6 grader og en god del regn. Det hindret uansett ikke de drøyt 450 tilskuerne å ta turen for å se skikkelig toppfotball i den blå bydelen. Vi ønsker å takke alle som tok turen og lagde liv og røre.

Etter 40 sekunder kunne det fort ha stått 0-1 i målprotokollen. Rosenborg gikk rett i angrep og kom til et godt skuddforsøk fra skrått hold, men Tiller-keeper Kaisa Øien Aune var med på notene.

Tillers sisteskanse måtte virkelig i aksjon etter 19 minutter. Et godt hjørnespark endte med en heading fra seks meter, men Øien Aune var lynrask nede og reddet glimrende.

Rosenborg hadde mye av ballen, men Tiller skal ha ros for at de turte å spille sitt eget spill. Både Andrea Sivertsen Broholm og Hedda Stuedahl-Karlsen skjøt like over, og et innlegg fra Marie Schult Optun kunne fort ha endt annerledes.

Lagene gikk til pause med 0-0 og et strålende fornøyd hjemmepublikum, men blåtrøyene måtte gi tapt etter 57 minutter. Et hardt skudd fra 25 meter gikk rett i hjørnet til 0-1, og nå fikk Tiller en motbakke å klatre.

Bydelslaget prøvde alt de kunne for å svare, men noen halvfarlige bakromspasninger var det nærmeste de kom da kreftene begynte å avta etter hvert som klokka tikket mot 90 minutter.


Tiller måtte se seg beseiret knepent 1-0 av Rosenborg, og dermed er det historiske NM-eventyret over for denne gang.

Våre beste kvinner la ned en ellevill innsats mot en langt tøffere motstander enn de vanligvis møter, og det ble høstet skryt fra alle kanter etter kampslutt.


Nå rettes fokuset helt og holdent mot seriespillet. Førstkommende søndag gjester laget Tynset på Nytrømoen gras.


Kampfakta

Tiller IL 0 - 1 Rosenborg BK
0-1 57'

NM kvinner 2. runde
Onsdag 31. mai 2023 kl.18.00
Rødt kort Tiller: Marie Schult Optun (80')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 450


Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Vilde Bjørgård Kristiansen, Siri Berg-Johansen, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
46' Stuedahl-Karlsen --> Emma Kalvøy Bye
46' Winge Kristiansen --> Sandra Aardahl Gulstad
46' Bjørgård Kristiansen --> Marie Methi
70' Berg-Johansen --> Emma Jensen
81' Vik --> Tiril Olsen

Reserver: Marita Flataunet, Kaja Sofie Johansen, Maria Alvestad Høvik, Mari Steinbråten Krogsgård, Isabl Teigen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.