Dobbeldans på bortebane

Postet av Marius L. Larsen den 29. Mai 2023

Tillers to tredjedivisjonslag fortsatte mandag det fine sporet de er inne i.

Kaptein Kaja Sofie Johansen (t.v.) er en vital del av det unge Tiller-laget. Andre pinsedag scoret hun to nye mål i 3. divisjon da Strindheim ble beseiret.

Mandagens hvitkledde spillere fra Tiller hadde to store oppgaver foran seg. Herrelaget skulle starte andre pinsedag med et borteoppgjør mot Orkla, et lag de "aldri" slår på Fannrem, før kvinner-2 gjestet alltid tøffe Strindheim like før midnatt.

Våre beste menn fikk en verst tenkelig start på det første oppgjøret i Norsk Tipping-ligaen på over to uker. Orkla tok ledelsen på et straffespark etter elleve minutter, men Tiller kjørte på og utlignet til 1-1 ved Mohamed Maridi etter et strålende innlegg av Roald Berge.

Igjen tok vertene ledelsen på nok et straffespark rett før pause, og Tiller kunne fort ane "en sånn der dag" på Fannrem igjen.

Men pausepraten var viktig. Orkla ble etter hvert redusert til ni spillere, og det ga rom for at det utrettelige ballinnehavet kunne omgjøres til målsjanser. Kaptein Niklas Solems harde og presise innlegg fra venstre ble styrt i mål fra kloss hold av Elias Myrvågnes etter 75 minutter.

Tre minutter senere tok Tiller ledelsen for første gang i kampen. Nok en gang startet angrepet helt bakfra fra keeper Tor Solvoll. Ballen endte til slutt opp hos Fredrik Meland Johnsen - Tillers yngste A-lagsspiller gjennom tidene da han debuterte tilbake i 2015 - som fra tolv meter og svært skrått hold hamret ballen i lengste kryss på det lekreste vis.

Orkla klarte aldri å svare, og dermed kunne Tiller innkassere en ny viktig trepoenger.

Magnus Erikssons mannskap er dermed på øvre halvdel i Norsk Tipping-ligaen for første gang siden høsten 2021.

Utvikling gir resultater.

Les kampfakta her

Jubel på Leangen

Kveldens senkamp var på Leangen Bolig Arena, der kvinner-2 gjestet et målgjerrig Strindheim-lag som kom fra fire strake kamper uten tap og kun ett baklengsmål.

Det unge Tiller-laget tok tidlig kommandoen og dominerte banespillet. Etter hvert kom det også store målsjanser, men det var ikke før fire minutter før pause at det endelig ble jubelscener. Et godt angrep endte opp på venstresiden hos den offensive backen Selma Karaaslan. Hun slo helt perfekt inn til Rikke Olufsen på første stolpe, som stanget inn 1-0 til de helhvite.

Og Tiller nektet å legge seg i starten av andre omgang. Faktisk så punkterte de kampen i løpet av de første tolv minuttene.

Andre omgang var under 60 sekunder gammel da kaptein Kaja Sofie Johansen hamret inn 2-0 fra 25 meter med venstreslegga. I det 54. spilleminutt vant Tiller ballen på Strindheims cornerklarering. Emma Jensen spilte gjennom Mari Steinbråten Krogsgård med en silkepasning, og Tønsbergs utsendte kriger var iskald alene med keeper.

Tre minutter senere var det aldri noen tvil. Nok en gang tok kapteinen ansvar, da Johansen ladet venstreslegga nok en gang og sendte ballen langs kunstgresset og ned i hjørnet til 4-0.

Strindheim reduserte like etterpå, men dette var Tillers store kveld med en overbevisende forestilling.

Nå ligger Rune Olufsens unge besetning kun ett poeng bak tabelltoppen i det som ser ut til å bli en svært jevn 3. divisjon.