Uavgjort mot topplaget

Postet av Marius L. Larsen den 27. Mai 2023

(Tiller 0 - 0 Viking) TOBB ARENA SØR: Tiller leverte sesongbeste og kunne fort ha vunnet mot serielederen lørdag ettermiddag.

Siri Berg-Johansen og resten av kvinnelaget leverte sesongbeste så langt i oppgjøret mot Viking.

* Tett og jevnt mellom to gode lag
* Tiller skapte flere store målsjanser
* Straffebom
* Sesongbeste av hjemmelaget
* Rosenborg neste i NM

De blåkledde fra Tillerbyen var virkelig på hugget rett etter avspark. Emma Klavøy Bye, rekruttspilleren som startet sin aller første A-lagskamp, fikk til et godt skudd før minuttet var spilt, men keeper reddet så vidt.

Viking var heller ikke ufarlige. På en av sine farlige cornere etter få minutter så holdt de på å tuppe inn kampens første mål fra nært hold, men Tiller fikk til slutt kontroll på den løse ballen.

Tiller tok over initiativet igjen, og nå kom det store målsjanser på løpende bånd. Først la Kalvøy Bye igjen til Siri Berg-Johansen som skjøt over mål fra 18 meter. Rett etterpå lekte Andrea Sivertsen Broholm seg forbi og spilte i bakrom, men keeper var først på ballen foran Berg-Johansen og Bye.

Senere spilte Tiller seg fint frem til en ny sjanse. Et nytt godt innlegg fra Bye havnet hos Vilde Bjørgård Kristiansen, men fra tolv meter og på halv volley skjøt hun over mål.

Rett før pause headet Andrea Holm Aune like utenfor på et av Mari Kristine Viks strålende hjørnespark.

Gigantiske Tiller-sjanser

Andre omgang startet med en like stor sjanse som den første. En offensiv Holm Aune fant Berg-Johansen på 16 meter, som tok med seg ballen og kom alene med keeper, men skuddet havnet rett i klypene på Vikings sisteskanse.

Siddisenes største mulighet kom etter 61 minutter. Et smart innlegg fra høyre fikk en styring fra kloss hold, men heldigvis for Tiller havnet ballen i nettveggen.

Tre minutter senere fikk Tiller straffespark etter riving i feltet på et hjørnespark. Dessverre for hjemmelaget så ble forsøket reddet av bortelagets keeper.

De siste tjue minuttene var alt annet enn kjedelig. Viking skjøt et godt frispark like utenfor lengste stolpe, men ellers så var det Tiller som hadde de største sjansene.

Livlige Berg-Johansen fant Bye på ti meter, men sistnevnte bommet på ballen da hun skulle styre den mot mål. Returen så ut til å bli plukket opp av Stuedahl-Karlsen, men keeper var først og plukket opp den løse ballen.

Kvarteret før slutt fikk Tiller en stor trippelsjanse. Først kom Berg-Johansen nok en gang alene mot keeper, men forsøket ble reddet av målvakta. Returen havnet hos Bjørgård Kristiansen, som først skjøt i blokka og deretter et nytt skudd som denne gang ble reddet på målstreken.

De siste minuttene var det mye fram og tilbake uten av noen av lagene klarte å etablere en ordentlig sluttspurt.

Kampen ebbet derfor ut i 0-0, hvor Tiller føler nok at de kunne ha fått med seg alle tre poengene.

Men de leverte årsbeste uten noen som helst tvil, og det gledes til fortsettelsen.

Neste kamp er mot selveste Rosenborg i cupen. Den spilles onsdag 31. mai kl.18.00 på TOBB Arena Sør.

Kjøp billetter her

Tiller IL 0 - 0 Viking FK

7. serierunde 2. divisjon kvinner avd. 1
Lørdag 27. mai 2023 kl.14.00
Gult kort Tiller: Siri Berg-Johansen (55')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Vilde Bjørgård Kristiansen, Emma Kalvøy Bye, Siri Berg-Johansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

86' Stuedahl-Karlsen --> Marie Methi

Reserver: Marita Flataunet, Emma Jensen, Kaja Sofie Johansen, Mari Steinbråten Krogsgård, Isabel Teigen.