Tapte i rosenes by

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mai 2023

(Molde 2 - 1 Tiller) AKER STADION: Kvinnelaget hevdet seg mot forhåndsfavoritten, men fikk ikke med seg poeng lørdag ettermiddag.

Tiller kunne juble etter 50 minutter, men så sa det stopp mot forhåndsfavoritten.

* Havnet tidlig under
* Broholm svarte, men gleden ble kortvarig
* Store Tiller-sjanser og mange gule kort
* Klarte ikke å få til en sluttspurt
* A-lagsdebut for Kaja Sofie Johansen
* Ny toppkamp kommende lørdag

Bortelaget fra Trondheim åpnet oppgjøret på Aker Stadion best foran rundt 30 tilreisende supportere fra bartebyen, men allikevel var det hjemmelaget som tok ledelsen tidlig på en heading i feltet.

Tiller fortsatte trykket mot et veldig lavtliggende Molde-lag som satset på kontringer. Optun slo gode innlegg, men det var bare nesten at en spiller med hvit overdel var først på ballen.

Den største Tiller-sjansen kom kort tid før pause. Tiller brøyt vertene på vei framover og Siri Berg-Johansen og Hedda Stuedahl-Karlsen kom to-mot-en. Sistnevnte fikk ballen, men fra tolv meter gikk forsøket rett på keeper.

Svarte bare én gang

Andre omgang fortsatte også like godt som den første. Fem minutter var spilt etter sidebytte da Andrea Sivertsen Broholm mottok et innlegg fra Optun. Hun kranglet med seg ballen inne i 16-meteren og fikk to forsøk fra kloss hold, der det andre heldigvis gikk i nærmeste hjørne til 1-1.

Gleden ble imidlertid kortvarig da Molde tok tilbake ledelsen på straffespark få minutter senere.

Tiller prøvde noen angrep til, da spesielt Optun og Berg-Johansen var livlige, men gjestene slet med å trykke Molde tilbake i sluttminuttene. Istedenfor klarte hjemmelaget å drøye mye av gjenværende tid, til Tillers store frustrasjon.

Kampen ebbet derfor ut i et knepent 1-2-tap for en av forhåndsfavorittene.

Det gledelige var rekruttspiller Kaja Sofie Johansen sin A-lagsdebut i andre omgang. Vi gratulerer så mye!

Neste kamp er også mot et topplag. Lørdag 27. mai kl.14.00 kommer Viking på besøk på TOBB Arena Sør, før cupkampen mot selveste Rosenborg er onsdag 31. mai.

Lørdag 20. mai 2023 kl.13.00
Gule kort Tiller: Synne Aunehaugen (22'), Vilde Bjørgård Kristiansen (30'), Andrea Sivertsen Broholm (36'), Mari Kristine Vik (88'), Marie Schult Optun (90')
Tilskuere Aker Stadion (Molde): ca 100

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi, Marie Schult Optun, Siri Berg-Johansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

53' Bjørgård Kristiansen --> Kaja Sofie Johansen
73' Methi --> Emma Jensen
82' Stuedahl-Karlsen --> Mari Steinbråten Krogsgård