Brennhet seier

Postet av Marius L. Larsen den 14. Mai 2023

(Tiller 3 - 1 Haugesund) TOBB ARENA SØR: Kvinnelaget seiret fullt fortjent over en gjeng haugalendinger søndag ettermiddag.

Marie Methi (kaptein) blir omfavnet etter en fantastisk scoring helt på tampen.

* Aunehaugen ga Tiller ledelsen
* Utligning tidlig i andre omgang
* Suser fra Buberg og Methi
* Flere store målsjanser
* Fortjent hjemmeseier

Heldigvis ble det jubel etter bare åtte minutter i den sterke vårvarmen på TOBB Arena Sør. Et perfekt slått frispark fra Vilde Winge Kristiansen ble vunnet av Andrea Holm Aune bak i feltet. Hun serverte midtstoppermakker Synne Aunehaugen på nærmest åpent mål, og fra fem meter gjorde sistnevnte ingen feil.

Flere mål ble det ikke i første omgang, selv om hjemmelaget hadde sine sjanser. Broholm skjøt midt på keeper, en scoring annulert for offside og flere gode innlegg av blant annet Mari Kristine Vik som blå spillere var centimetere unna å styre i nettmaskene.

Andre omgang startet på verst tenkelig vis. Først var det en god redning av bortelagets keeper som hindret scoring fra Siri Berg-Johansen, og ikke lenge etterpå utlignet Haugesund til 1-1 da Tiller rotet bort ballen i bakre rekker.

Hjemmelaget styrte kampen

Tiller la seg ikke ned av den grunn. Kun to minutter etter at Marie Schult Optun ble byttet inn, kunne hun ha sendt blåtrøyene i føringen. En god pasning fra Andrea Sivertsen Broholm førte til at Optun kom alene med keeper, men forsøket fra tolv meter gikk rett på sisteskansen.

Dog ble det jubel i det 68. spilleminutt. En ball i feltet ble delvis klarert. På tjue meter hadde Andrea Buberg plassert seg, og hun hamret inn 2-1 via lengste stolpe på lekkert vis. En flott scoring av jenta med boksehansken på, he-he.

Tiller hadde fortsatt mye ballen og skapte noen halvsjanser før kampen endelig ble punktert åtte minutter før slutt. Optun så at Marie Methi sto helt alene på 22 meter, og midtbanespilleren lobbet ballen elegant over keeper, via lengste stolpe og i nettet til 3-1.

Dermed tok Tiller sin andre seier i 2. divisjon så langt denne sesongen.

Neste kamp er borte mot Molde lørdag 20. mai kl.13.00. Den kampen oppdaterer vi også selvfølgelig direkte på Twitter.

Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Hedda Stuedahl-Karlsen, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Siri Berg-Johansen.

26' Stuedahl-Karlsen --> Marie Methi
60' Gulstad --> Emma Kalvøy Bye
60' Winge Kristiansen --> Marie Schult Optun
76' Aunehaugen --> Emma Jensen

Reserver: Marita Flataunet, Kaja Sofie Johansen, Mari Krogsgård.