Slo ut KIL/Hemne

Postet av Marius L. Larsen den 3. Mai 2023

(Tiller 2 - 0 KIL/Hemne) TOBB ARENA SØR: Tiller er klare for 2. runde i NM etter en meget solid seier onsdag kveld.

Vilde Bjørgård Kristiansen var tydelig sjokkert over Andrea Buberg (ved siden av) sin volleyscoring.

* Aardahl Gulstad sendte Tiller tidlig foran
* Buberg-volley og 2-0 rett før pause
* Bortelaget med to tverrliggertreff
* Tiller hadde god kontroll
* A-lagsdebut for Kalvøy Bye
* Videre til 2. runde 31. mai - blir det Rosenborg på TOBB?

Tiller gikk rett i strupen på 1. divisjonslaget KIL/Hemne denne onsdagskvelden. Ikke nok med at laget allerede var historisk ved å nå 1. runde i NM for kvinner, men mye mer var i vente.

Etter åtte minutter smalt det i nettmaskene og til stor jubel på TOBB Arena Sør. Hedda Stuedahl-Karlsen fintet bort en motspiller og fant Sandra Aardahl Gulstad alene gjennom på høyresiden med en glimrende pasning. Sistnevnte gjorde ingen feil da hun satte ballen i lengste hjørne til 1-0.

Ikke lang tid etterpå kunne Vilde Winge Kristiansen ha doblet ledelsen etter en perfekt pasning fra Gulstad, men uvitende om at hun var helt alene på 16 meter så skjøt hun rett på keeper.

Gjestene hadde et skuddforsøk fra skrått hold, men ellers inneholdt omgangen bare om Tiller. Tre minutter før pause ble det ny stor jubel. Andrea Buberg mottok ballen rett utenfor 16-meteren, og på halv volley klemte hun til med venstrefoten og så at ballen traff tverrliggeren og i nettmaskene til 2-0 på det lekreste vis.

Seieren var aldri truet

Gulstad kunne nærmest ha punktert kampen rett før fløytesignalet, men skuddet fra ti meter gikk dessverre høyt over mål.

Gjestene fra Kyrksæterøra startet den andre omgangen best, og i det upåklagelige haglværet som la seg som et laken på kunstgresset, måtte Tiller jobbe med føttene for å hindre potensielle farlige muligheter.

De grønn- og hvitstripede traff tverrliggeren etter 65 minutter, og i motsatt ende holdt rekruttspiller og A-lagsdebutant Emma Kalvøy Bye - vi gratulerer! - på å presse bortelaget til baklengsmål.

KIL/Hemne var aldri nærmere enn metallet i en langt fra sjanserik andre omgang, der Tiller forsvarte seg eksemplarisk med oppofrelse og vanvittig innsats.

Dermed kunne blåtrøyene juble over 2-0-seier over 1. divisjonslaget og avansement i cupen på det vi mener var fullt fortjent.

2. runde spilles onsdag 31. mai. Siden Rosenborg er det andre og siste laget fra Trøndelag igjen i årets norgesmesterskap, blir vi ikke overrasket om lagene skal kjempe mot hverandre.

Oppsettet er ventet å komme innen kort tid.

Tiller IL 2 - 0 KIL/Hemne Fotball
1-0 Sandra Aardahl Gulstad 8'
2-0 Andrea Buberg 42'

1. runde Norgesmesterskapet kvinner
Onsdag 3. mai 2023 kl.18.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 150

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Hedda Stuedahl-Karlsen, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Siri Oline Berg-Johansen.

67' Winge Kristiansen --> Emma Kalvøy Bye
70' Stuedahl-Karlsen --> Marie Methi

Reserver: Marita Flataunet, Emma Jensen, Tiril Olsen, Mari Steinbråten Krogsgård.