Responderte med storseier

Postet av Marius L. Larsen den 22. Apr 2023

(Herd 0 - 5 Tiller) AMFI MOA STADION: Tiller fikk sin revansje fra serieåpningen på solid vis lørdag ettermiddag.

Et godkjent svar på tiltale fra denne gjengen.

Kamprapport

Selv om det var litt fram og tilbake i åpningsminuttene, var det gjestene fra storbyen som fikk den best tenkelige starten.

I det 7. spilleminutt sto Tiller høyt og stresset hjemmelaget. Kaptein Marie Methi gjenvant ballen inne i 16-meteren som hun flikket til Vilde Winge Kristiansen. Alene med keeper var hun iskald og satte inn 1-0 til de helhvite.

Fra derfra og ut var det fullstendig Tiller-dominans i banespillet. Gjestene spilte Herd lavere og lavere i banen. En sedvanlig livlig Siri Berg-Johansen hadde to brukbare skuddmuligheter, Andrea Sivertsen Broholms forsøk alene med keeper ble avverget på målstreken og et frispark fra Mari Kristine Vik ble klarert unna med nød og neppe.

Men fem minutter før pause ble det endelig jubel igjen. Et strålende innlegg fra Hedda Stuedahl-Karlsen havnet bak i feltet til Winge Kristiansen som bredsidet ballen på volley og kontant i mål til 2-0 på lekkert vis.

Berg-Johansen-magi

Tiller fortsatte å ta tak i kampen også etter sidebytte, og duellen mot Sunnmøre-laget ble mer eller mindre punktert etter 62 minutter. Et enormt forarbeid fra Berg-Johansen, inkludert skubbing, finte og perfekt innlegg i feltet, gjorde at Stuedahl-Karlsen styrte inn 3-0 fra kloss hold.

Hvittrøyene holdt ikke noe tilbake, og det var ikke mye Tiller-keeper Kaisa Øien Aune måtte i aksjon for.

Tre minutter før full tid ble det en stor jubel blandet med en vanvittig lettelse. Berg-Johansen, som i denne kampen og forrige oppgjør mot Rosenborg 2 var uheldig foran mål, viste seg nå fra sin beste side. Fra 16 meter var hun råsterk og holdt motspiller unna før hun banket inn 4-0 i lengste hjørne på vakkert vis.

Rett etterpå stresset Berg-Johansen og Selma Saastad hjemmelaget så mye at de lagde selvmål fra nært hold.

En strålende trepoenger - og årets første - for Tiller i 2. divisjon.

Neste oppgjør er søndag 30. april kl.12.30 mot Bryne på TOBB Arena Sør.

Laget

Kaisa Øien Aune, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi (k), Siri Oline Berg-Johansen, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
63' Buberg --> Marie Schult Optun
69' Winge Kristiansen --> Selma Saastad
77' Bjørgård Kristiansen --> Mari Steinbråten Krogsgård
77' Aunehaugen --> Emma Jensen