Dette er motstanderne i nye 2. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 9. Apr 2023

Kvinnelaget er én av 28 klubber på nivå tre i norsk fotball, og vi presenterer alle motstandere i 2023-sesongen.

Denne gjengen skal spille om nye poeng i en nasjonal serie.


De blåkledde fra Tillerbyen møter 13 spennende lag, deriblant noen gamle kjenninger, i den nye nasjonale 2. divisjon.

Årets nivå består av kun to avdeinger, etter at fjorårets åtte ble kraftig krympet. Tiller måtte bli blant topp 5 i avdelingen i fjor, noe de klarte med god margin, og nå får de bryne seg på noen store forhåndsfavoritter.

Tiller serieåpner mot Rosenborgs andrelag søndag 16. april kl.14.00 på TOBB Arena Sør.


Amazon Grimstad

Tabellplassering i fjor: 9. plass i 1. divisjon (nedrykk)

Amazon Grimstad har lenge vært et stort navn i norsk toppfotball. Etter fjorårssesongen måtte de ta den tunge turen ned fra 1. divisjon etter at de havnet kun tre poeng bak Klepp som berget plassen. I vinter har de forsterket seg med flere utenlandske spillere, blant annet midtstoppere fra Nederland og Frankrike, men de tapte også for opprykksrival Viking 6-0 tidligere i vinter.

Så spørs det hvor lenge navnet Amazon får bestå. I år skal de nemlig samarbeide enda tettere med Jerv, og i tillegg skiftes bortedraktene til gult og blått (i Jervs farger). I avtalen ligger det også en dialog om mulig sammenslåing av klubbene etter året.

Når skal Tiller spille mot Amazon?
10. juni kl.12.00 på TOBB Arena Sør
24. september kl.13.00 på Levermyr stadion


Arendal

Tabellplassering i fjor: 3. plass i 2. divisjon avd. 1

Arendal berget plassen med et nødskrik selv for sin 3. plass. De tapte 1-5 hjemme for den suverene vinneren Odd i siste runde, og så var de heldig med at andre resultater gikk deres vei. Det var nemlig bare tre poeng som skilte 3.- og 7. plass til slutt.

I vinter har de blant annet spilt 1-1 mot Bryne og slått Nanset 2-1. Av nye spillere inn har Sigrid Jakobsen fra blant annet Amazon og Gimletroll kommet inn.

Når skal Tiller spille mot Arendal?
7. mai kl.13.00 på Norac Stadion
22. oktober kl.16.00 på TOBB Arena Sør


Avaldsnes 2

Tabellplassering i fjor: 3. plass i 2. divisjon avd. 4

Avaldsnes 2 er et typisk andrelag på dette nivået. De vil stille knallsterkt på hjemmebane, og variere veldig i bortekampene, spesielt lengst nord. A-laget berget plassen i Toppserien med nød og neppe i kvalifiseringsspill langt ute på høsten i fjor, og deres hovedtrener er ingen ringere enn John Arne Riise, den tidligere Monaco-proffen.

Når skal Tiller spille mot Avaldsnes 2?
13. august kl.14.00 på TOBB Arena Sør
29. oktober kl.13.00 på Avaldsnes 3-banen


Bryne

Tabellplassering i fjor: 5. plass i 2. divisjon avd. 4

Bryne fra Jæren er i disse dager mer kjent som Erling Braut Haalands hjemplass enn noe annet, men sannheten er at Bryne har luktet på opprykk gjennom flere sesonger. Kun slått av argeste rival Viking og i fjor ble det også solide Fyllingsdalen foran dem på tabellen.

Bryne har blant annet slått Avaldsnes 2 3-1 og 3. divisjonslaget Start (tidl. Gimletroll) 5-1 i treningskamper i vinter.

Når skal Tiller møte Bryne?
30. april kl.12.30 på TOBB Arena Sør
10. september kl.13.00 på Aarbakkebanen


Frigg

Tabellplassering i fjor: 5. plass i 2. divisjon avd. 2

Frigg fra Majorstuen i Oslo har base nesten midt i hovedstadens sentrum, og de har jobbet godt i mange år i skyggen av blant annet Lyn og Vålerenga. Femteplassen i fjorårets serie hadde de god kontroll på selv om de slo Lyn 2 i siste serierunde.

I vinter har de spilt mange treningskamper, men vi har ikke klart å innhente informasjon om resultater. Av nye spillere som har kommet inn, så har de signert Karoline Svendsen (keeper fra Grand Bodø) og Ingvild Urå (forsvarsspiller fra KFUM Oslo).

Når skal Tiller møte Frigg?
1. juli kl.15.00 på Tørteberg kunstgress
27. august kl.12.00 på TOBB Arena Sør


Haugesund

Tabellplassering i fjor: 4. plass i 2. divisjon avd. 4

Et relativt nytt kvinnelag som i forkant av fjorårssesongen tok over plassen for Haugar, og målet var topp 5. Det klarte de på overtid i siste serierunde da det ble 2-1-seier over Avaldsnes 2. Uten vinnermål i den kampen, så hadde FK Haugesund spilt på nivå fire i år.

Laget ledes av trønderen Thomas Dahle, som tidligere har vært trener for tidligere Trondheims-Ørn sammen med Tiller-trener Geir Arne Kristiansen.

I siste treningskamp før det braker løs tapte de 2-0 for Viking.

Når skal Tiller møte Haugesund?
14. mai kl.12.00 på TOBB Arena Sør
7. oktober kl.12.00 på Djervbanen

Herd

Tabellplassering i fjor: 5. plass i 2. divisjon avd. 5

Herd fra Ålesund havnet på topp 5 i fjor med god margin ned til Hødd som lå på plassen bak, selv om de til slutt havnet 21 poeng bak vinneren Tiller. Herd ble bare bedre og bedre utover fjoråret. Tiller slo Herd 6-0 hjemme i fjor, men "bare" 2-0 på bortebane - en bane Trønderne skal til i runde 2.

I vinter har sunnmøringene blant annet tapt 2-4 for AaFK Fortuna og beseiret Hødd 4-1 i generalprøven.

Av nye spillere inn, så har AaFK Fortuna-spillerne Anna Blindheim og Lone Vartdal Forberg kommet inn på lån ut vårsesongen.

Når skal Tiller møte Herd?
22. april kl.13.00 på AMFI Moa Stadion
5. november kl.11.30 på TOBB Arena Sør

Molde

Tabellplassering i fjor: 2. plass i 2. divisjon avd. 5

Molde var Tillers nærmeste rival i jakten på fjorårets førsteplass. Det ble 2-2 på Aker stadion og 0-0 hjemme på TOBB Arena Sør som sørget for at Tiller havnet fem poeng foran moldenserne.

Fjoråret til Molde gikk uansett ikke upåaktet hen. De ble norgesmestere i J19-klassen, har signert fem nye spillere i forkant av årets sesong og er en soleklar opprykksfavoritt - forventningene i byen er store.

I vinter har de spilt treningskamper mot blant annet 1. divisjonslaget AaFK Fortuna to ganger, og begge har endt uavgjort.

Når skal Tiller møte Molde?
20. mai kl.13.00 på Aker stadion
16. september kl.16.00 på TOBB Arena Sør


Rosenborg 2

Tabellplassering i fjor: 3. plass i 2. divisjon avd. 5

Rosenborgs andrelag imponerte med flere A-lagsspillere i hjemmemøtet med Tiller i fjor (1-1), men måtte se seg beseiret 0-2 i motsatt oppgjør. Rosenborg 2 kom på en solid tredjeplass i fjorårets serie, og var oppsiktsvekkende nok ubeseiret på bortebane med imponerende sju seiere og to uavgjorte kamper.

I år er rekruttstallen større og noe yngre, men med fullt pågangsmot kommer de til å bite godt fra seg.

Når skal Tiller møte Rosenborg 2?
16. april kl.15.00 på TOBB Arena Sør
12. november kl.12.00 på Koteng Arena

Sogndal

Tabellplassering i fjor: 2. plass i 2. divisjon avd. 2

Sogndal var nærmest opprykkslaget Grei i sin regionale tabell med elleve poeng opp til laget som ga fra seg poeng i bare to kamper. Hvittrøyene tapte kun én kamp hjemme på Fosshaugane i fjorårsserien.

Laget Sogndal innehar er kanskje et av avdelingens yngste. To av deres nyervervelser heter Ella Berge Hestetun og Nathalie Høgi og er født i 2008.

Når skal Tiller møte Sogndal?
24. juni kl.13.00 på TOBB Arena Sør
15. oktober kl.12.00 på Fosshaugane Campus

Tynset

Tabellplassering i fjor: 4. plass i 2. divisjon avd. 5

Tynset er alltid vanskelig å møte på eget gress, som er kanskje Norges største gressbane. Det var der de plukket mest poeng i fjor, selv om de flyttet og spilte overraskende mange kamper på vårsesongen.

Stallen til nordøsterdølingene er ikke så mye forandret i år. Ryktene vil ha det til at de har hentet tilbake noen gamle helter for å hjelpe dem i årets sesong, men det er ikke bekreftet.

I vinter har laget hatt flere treningssamlinger grunnet troppens bostedsspredning, men de tapte 0-7 for Tiller i treningskamp i februar.

Når ska Tiller møte Tynset?
4. juni kl.16.00 på Nytrømoen gras
2. september kl.19.00 på TOBB Arena Sør

Viking

Tabellplassering i fjor: 2. plass i 2. divisjon avd. 4

Viking har i flere år prøvd å rykke opp til 1. divisjon, uten hell. I forkant av fjorårssesongen var det flere spillere som signerte proffkontrakter, og de har faste treningsuker på SR-Bank Arena i Stavanger, men allikevel var det Fyllingsdalen som snek seg foran dem på tabellen.

I likhet med Molde er Viking en av to store opprykksfavoritter i år. De har beholdt flesteparten av fjorårsstallen og kommer til å bli vanskelig å beseire både borte og hjemme. Forventningene i Stor-Stavanger er skyhøye etter at Klepp rykket ned fra Toppserien i 2021.

I generalprøven for noen dager siden slo de Haugesund 2-0 på hjemmebane.

Når skal Tiller møte Viking?
27. mai kl.14.00 på TOBB Arena Sør
19. august kl.12.00 på SR-Bank Arena

Vålerenga 2

Tabellplassering i fjor: 3. plass i 2. divisjon avd. 3

Vålerengas andrelag var faktisk bare tre poeng unna å vinne hele fjorårsavdelingen, der Kongsvinger endte på toppen til slutt. "Enga" var nesten like gode borte som hjemme i fjor, men det var med en reisevennlig avdeling der lengste bortekamp var Lillehammer (to timer unna).

Nå skal rekruttene ute på lengre turer, og laget vil nok variere i prestasjoner som de fleste andrelag gjør.

Når skal Tiller møte Vålerenga 2?
18. juni kl.14.00 på Valle Hovin kunstgress 2
1. oktober kl.13.00 på TOBB Arena Sør
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.