Trio opp i A-stallen

Postet av Marius L. Larsen den 23. Mar 2023

Kvinnelaget tar opp tre spillere fra det gode rekruttlaget foran 2023-sesongen.

Ny A-lagstrio. Fra venstre: Isabel, Andrea og Emma.


Det har egentlig ikke vært noen hemmelighet, men grunnet Tiller Medias ufrivillige fravær er det bedre sent enn aldri.

Kvinner A forbereder seg til en spennende sesong i en ny nasjonal 2. divisjon, hvor fjorårets åtte avdelinger har blitt til to - prikk lik herrenes nivå - og laget forsterkes før første obligatoriske kamp har blitt spilt.

De fleste spillerne fra fjoråret har signert nye kontrakter med de blåkledde fra Tillerbyen, og gjengen har økt i antall med tre nye spillere fra et solid U20-lag ledet av hovedtrener Rune Olufsen.

Isabel Teigen, Andrea Buberg og Emma Jensen har blitt tatt opp til A-stallen etter en imponerende fjorårssesong for rekruttene i 3. divisjon og J17.

Vi kan jo bli litt bedre kjent med dem...


Isabel Teigen (18, f. 04)

Hun går nå inn i sin sjette strake sesong i helblå drakt etter overgangen fra Heimdal etter 2017-sesongen, og 2023 er det første som A-lagsspiller.

Isabel er en offensiv spiller som scorer mange mål med både begge bein og hodet. De to siste årene står hun med 14 mål på 12 J17-kamper i 2021 og 13 mål på 17 kamper i 3. divisjon i 2022.

Ironisk nok har hun vært skadet på høsten - i samme ankel - som har forhindret henne i å treffe nettmaskene ytterligere, men hun har hatt en svært god utvikling gjennom vinteren og kriger nå om en startplass i 2. divisjon.


Andrea Buberg (16, f. 07)

Hun blir den yngste A-lagsspilleren som den første 07eren etter at Marita Flataunet og Vilde Bjørgård Kristiansen (begge 05) ble tatt opp i forkant av fjorårssesongen.

Andrea kom til Tiller og den blå bydelen i fjor vinter etter to år i Vestbyen. Hun er opprinnelig fra Sjetnmarka, en liten bakke unna TOBB Arena Sør, og hun fikk god erfaring i 3. divisjon i fjor samtidig som hun debuterte i 2. divisjon.

Hun trives best som midtbanespiller og kan også bekle backrollen. Nå skal hun kjempe om en plass blant de 11 på banen i 2. divisjon.


Emma Jensen (18, f. 04)

Emma er oppvokst et halvlangt steinkast unna TOBB Arena Sør, og går i sin fars fotspor som A-lagsspiller for Tiller.

Forsvarsspilleren spilte samtlige 3. divisjonskamper i fjor, og med sin tydelige lederrolle på banen var hun en sterk bidragsyter til at Tiller slapp inn færrest mål i divisjonen.

Hun har også en evne til å score på hjørnespark fra forskjellige hold, så se ikke bort fra at hun kan bli avgjørende i 2. divisjonskampene.


- Veldig spennende spillere

A-lagstrener Geir Arne Kristiansen skryter av sine tre nye elever som har gått en god skole innad i klubben.

- I Isabel, Andrea og Emma får vi tre spillere med forskjellige typer ferdigheter som vil både bekle oss godt og som vi skal utvikle videre. Isabel har levert mange målpoeng i flere år, Andrea er et dyktig bindeledd på midtbanen og Emma er en hard forsvarsspiller som nekter motspillere å slippe forbi. Vi har stor tro på at alle tre kommer til å spille en viktig rolle i årets tøffe sesong, sier hovedtreneren før han følger opp:

- U20-laget fortsetter å utvikle gode spillere som med tiden vil være klare for A-laget. Det er flere som jevnlig hospiterer som holder et høyt nivå, og vi gleder oss til å se utviklingen videre. Vi trenger ikke nødvendigvis å gå over bekken etter vann.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.