Norgesmester i futsal

Postet av Marius L. Larsen den 13. Mar 2023

Tiller ble norgesmester i futsal etter en strålende sluttspillshelg i Drammen.

Gjengen som ble norgesmestre i Drammen. For et lag!


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde en solid helg i elvebyen Drammen, en halvtimes tid vest for Oslo, denne helga.

Det sto om tittelen som norgesmester og landets beste futsallag, og det startet så bra i Drammenshallen allerede fredag kveld. Laget ankom drabantbyen tidlig på fredag for best mulig oppladning, men det ble altfor spennende i åpningsoppgjøret mot nordnorske Sjarmtrollan. Andrea Sivertsen Broholm ble matchvinner 40 sekunder før full tid, der kampen kunne bikket begge veier etter antall store målsjanser.

Mari Kristine Vik pådro seg en hodeskade etter en mindre pen takling fredag kveld, men resten var klare for to nye dueller på lørdag. Bergenslaget Lyngbø fikk det tøft mot heltente Tiller-spillere, som til slutt feide de av banen med en solid 7-1-seier.

Lørdagskvelden besto av gruppefinale mot Skeid, der Tiller vant 4-1 etter en tøff batalje mot hovedstadslaget. I semifinalen mot Stakkevollan fra Tromsø gikk Tiller hardt ut og ledet 3-0 før en redusering fant sted like før slutt.


Les også: Nasjonal mester i 2022


Toppscorer Sivertsen Broholm

Finalen gikk mot Skeid, som slo trønderske Solsiden i sin semifinale. Helgas siste kamp skulle også vare i 2 x 20 minutter effektiv spilletid, noe som var uvant for begge lag. Tiller tok ledelsen så det holdt ved scoringer av Hedda Stuedahl-Karlsen (2) og Andrea Holm Aune før ni minutter var spilt.

Skeid reduserte like før pause og fikk en ny redusering sju minutter ut i andre omgang som gjorde at kampen ble svært spennende i sluttminuttene. Begge lag jaktet en ny scoring, og det var det Tiller som fikk halvannet minutt før full tid. Et hardt skudd fra Synne Aunehaugen gikk via et Skeid-bein og i mål fra kloss hold til 4-2.

Få sekunder senere fastsatte Andrea Sivertsen Broholm resultatet til 5-2 med sin sjuende scoring på fem kamper, dermed helgas toppscorer blant samtlige åtte lag.

Tiller kunne juble over å ha blitt norgesmester i futsal for aller første gang, og det er vi veldig stolte av.


Les også: Tiller og Utleira er cupmestere (NFF)


- En stor lagsprestasjon

Geir Arne Kristiansen var naturligvis en svært fornøyd hovedtrener etter en stressende helg i Drammen.

- Det er en skikkelig god følelse vi har nå etter å ha blitt norgesmester i futsal. Vi var forhåndsfavoritter av veldig mange grunnet vår seier i det nasjonale sluttspillet i fjor, og det er en sterk prestasjon å svare opp til de forventningene ved å ta gull i Drammen i dueller med mange solide lag, forteller "GAK".

- Vi reiste med 12 spillere som virkelig har stått på i tre lange dager - og i 48 timer. Fem kamper, ti runder med gange fram og tilbake til hallen, 30 minutter med oppvarming før hver kamp og mer til. Spillerne har virkelig levert på et skyhøyt nivå, og vi er veldig fornøyd med alle sammen.

- Samtidig har vi en gjeng hjemme i Trondheim som har bidratt like mye som de som reiste til Drammen. Dette er en stor lagsprestasjon, og vi i trenerteamet er stolte av alle i årets futsalsesong. Samtidig vil jeg berømme våre mange supportere som tok turen til Drammen denne helga. Det er en stor inspirasjon å få oppleve flere titalls Tiller-supportere som heier på laget hele turneringen gjennom. Tusen takk for en uvurderlig støtte, sier hovedtreneren på vegne av laget.


Tiller Idrettslag vil også få takke NFF Buskerud og NFFs Iver Strandheim for et godt arrangement og god tilrettelegging i Drammenshallen denne helga. Samtidig fortsetter vårt opprop for likestilling i futsalverdenen med både landslag og eliteserie for kvinner. Vi både håper og tror dette blir en realitet innen svært kort tid.


Futsalsesongen er nå over for denne gjengen, som nå retter blikket helt og holdent mot en veldig spennende fotballsesong i den nye 2. divisjon.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.