To poeng fra kvalifisering

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2022

(Hødd 1 - 4 Tiller) HØDDVOLL STADION: Kvinnelaget stormer videre mot en avdelingsseier etter en sterk borteseier på Sunnmøre lørdag ettermiddag.

Selma Saastad (nr 21) scoret to da Hødd ble beseiret. Vilde Winge Kristiansen (i midten) serverte på Saastads mål nummer to.

* Stuedahl-Karlsen sprakk nullen tidlig
* 3-0 til pause etter dominans
* To scoringer fra Saastad
* Første matchball neste lørdag

Dagens hvitkledde spillere fra sørsida av Trondheim hadde forberedt seg godt til bortemøtet med Hødd. Et lag som var svært nære å ta femteplassen i avdelingen skulle få møte avdelingslederen, og det var nettopp sistnevnte som jublet først.

Etter elleve minutter klemte Hedda Stuedahl-Karlsen til og hamret inn 1-0 via keeper og i mål, og det stoppet ikke der.

Ni minutter senere var Tiller frempå igjen. Thale Hinsverk brøt ballen og stormet mot mål. Hun fant Selma Saastad med en glimrende pasning, og alene med keeper chippet angrepsspilleren lekkert inn 2-0.

Tiller dominerte banespillet og fikk en trippelsjanse etter en drøy halvtime. Stuedahl-Karlsen skjøt og både Saastad og Vilde Winge Kristiansen hadde en styring fra kloss hold, men Hødds keeper reddet alle tre forsøkene.

Men minuttet før pause skulle trønderne få betalt for presset. Et strålende oppbygd angrep endte med et innlegg femogførti til Andrea Sivertsen Broholm som plasserte inn 3-0 via lengste stolpe.

Sjansesløseri og punktering

Andre omgang startet med et eldorado av målsjanser for gjestene. Stuedahl-Karlsens styring fra kloss hold på Saastads innlegg gikk like utenfor, og rett etterpå kom Broholm alene med keeper, men forsøket gikk rett på sisteskansen.

Ikke mange minutter senere skjøt Winge Kristiansen like over fra 22 meter og Saastad traff rett i klypene på vertenes målvakt fra kloss hold.

Men i det 73. minutt ble kampen endelig punktert for godt. En svært livlig Saastad fikk æren av å styre inn 4-0 på enkelt vis fra nært hold da hun mottok ballen fra en uselvisk Winge Kristiansen.

Hødd reduserte på en flott scoring i lengste kryss helt på tampen, men denne dagen tilhørte bortelaget. Nok en seier betyr at Tiller nå er kun to poeng - eller én seier om man vil - unna å vinne hele avdelingen som gir retten til kvalifisering om opprykk til 1. divisjon.

Se tabellen her

Neste kamp er dermed første matchball. Lørdag 8. oktober kl.14.00 kommer Tynset på besøk på TOBB Arena Sør.

Tilskuere Høddvoll Stadion (Ulsteinvik): ca 60

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

15' Gulstad --> Selma Saastad
35' Aunehaugen --> Vilde Bjørgård Kristiansen
46' Øien Aune --> Marita Flataunet
46' Methi --> Andrea Buberg Sæteren
75' Winge Kristiansen --> Idun Brigtsdatter Benjaminsen