Uavgjort i toppkampen

Postet av Marius L. Larsen den 18. Jun 2022

(Molde 2 - 2 Tiller) AKER STADION: Kvinnelaget ledet 2-0 og berget et særdeles viktig poeng i årets tøffeste bortekamp lørdag ettermiddag.

Tiller jubler over et fortjent og viktig bortepoeng på "Røkkeløkka".

* Store sjanser til begge lag
* Tiller scoret to mål på tre minutter
* Redusering rett etter sidebytte
* Kunne ha vippet begge veier

Toppkampen i 2. divisjon avdeling 5 startet i et forrykende tempo på Aker Stadion. Molde åpnet med å skyte et innlegg-skudd i kryssfestet før Marie Schult Optun vant ballen fra keeper med ei sklitakling, men den trillende ballen ble reddet i siste liten på målstreken.

Kampen bølget frem og tilbake innledningsvis før Tiller tok overtaket. Etter 20 minutter var det en opplagt Optun som la perfekt inn til Vilde Winge Kristiansen, men forsøket fra kloss hold ble i første omgang avverget av keeper. Ballen havnet så ut til Thale Hinsverk som fra 16 meter hamret ballen i lengste hjørne til 1-0.

To minutter senere fikk Tiller straffespark da Optun ble meid ned i feltet. Kaptein Synne Aunehaugen var sikker i sin sak og fikset 2-0 på iskaldt vis.

Rett før pause kunne Tiller nærmest ha punktert kampen. Innbytter Synne Bye-Andersen fortsatte der Optun slapp, og et glimrende innlegg fra høyre var centiemetere unna å nå Marie Methi i feltet.

To dødballmål imot

Andre omgang startet dessverre på verst tenkelig vis. Ut av ingenting fikk Tiller et indirekte frispark mot seg på tolv meter, som Molde banket i mål til 1-2.

Molde kjørte på fremover, men Tiller red av stormen. Faktisk kunne trønderne ha lagt på til 3-1, men Andrea Sivertsen Broholms skudd fra 25 meter smalt rett i tverrliggeren.

Få minutter etterpå sto det imidlertid 2-2 i målprotokollen. Molde fikk et straffespark på en corner som Tiller slettes ikke var enig i, og den ble ekspedert kontant i mål.

I sluttminuttene var det tidvis hawaii-tilstander, der begge lag prøvde å finne en vei gjennom to gode forsvar. Molde hadde noen halvfarlige skuddforsøk utenfor 16-meteren, men det truet ikke Tiller-keeper Kaisa Øien Aune nevneverdig.

I motsatt ende var spesielt Bye-Andersen livlig, men hennes innlegg ble bare nesten plukket opp av en helhvit spiller.

Kampen ebbet dermed ut i 2-2, noe som var greit nok utifra sjanser og ballbesittelse. Tiller opprettholder dermed avstanden til opprykksjagende Molde med fire poeng og en kamp mindre spilt enn romsdalingene.

Neste kamp kommer kjapt. Onsdag 22. juni kl.19.00 tar et forsterket Rosenborg 2-lag turen til TOBB Arena Sør.