Ble Rana av sin egen

Postet av Marius L. Larsen den 11. Jun 2022

(Rana 1 - 3 Tiller) SAGBAKKEN STADION: Herrer A leverte en meget solid bortekamp og vant fullt fortjent lørdag ettermiddag.

Ranværing og kaptein Brede Frøysa scoret to på sin tidligere hjemmearena. Bildet er fra en tidligere kamp denne sesongen.

* Offensiv første omgang
* To mål fra kapteinen
* Annulert mål og straffesparksituasjon
* Druzkowski scoret fra midtbanen (!)
* Pølsefest etter kamp

De blåkledde fra Tillerbyen hadde for alvor møtt opp til en av de lengste bortekampene for året. En svært lang busstur så ikke ut til å sitte i føttene hos spillerne, som helt fra avspark sto høyt og stresset hjemmelaget til å gjøre flere feil.

Etter 11 minutter fikk de betalt for arbeidet. En opplagt Robin Hermanstad spurtet forbi backen og kranglet seg frem til et perfekt innlegg til ranværing, tidligere Mo-spiller og kaptein Brede Frøysa, som fra sju meter hadde få problemer med å styre inn 1-0 til gjestene.

Tiller fortsatte å styre kampen, og etter en drøy halvtime trodde Andreas Solstrand Fossli at han hadde doblet ledelsen på et godt hodestøt fra kloss hold, men det ble avblåst for offside - noe ifølge TV-bildene var vanskelig å se.

Rett etterpå dømte dommeren faktisk straffespark da Hermanstad ble klippet ned i feltet, men denne gang hadde assistentdommeren vinket for offside i forkant.

Fem minutter før en etterlengtet hvil måtte keeper Tor Solvoll i en sjelden aksjon. Et hardt skudd fra 25 meter så ut til å skru inn mot lengste vinkel, men sisteskansen vartet opp med en glimrende redning.

Druz drylte fra midten

Gjestene fikk en drømmestart på den andre omgangen. Den var ikke mer enn fire minutter gammel da Knut Kleppo Vangen spilte gjennom Frøysa med en lekker målgivende pasning, og alene med keeper var sistnevnte iskald og la på til 2-0.

Men Rana hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. Få minutter senere reduserte de på en retur fra stolpen etter et innlegg, og det ble dermed en ny nerve i oppgjøret.

Spillet bølget egentlig fram og tilbake helt frem til det 80. spilleminutt. Andreas Druzkowski bestemte seg for å klarere ballen knallhardt fra midtbanen, og med både dyktighet og litt hell spratt ballen over en utrusende og uheldig keeper og i mål til 3-1.

Rana klarte aldri å sette inn en ordentlig sluttspurt, og Tiller var nærmere 4-1 enn vertene var redusering.

En strålende borteseier av en gjeng som virkelig ville ha tre poeng i dag. Jubelscenene ble også feiret med en real pølsefest i garderoben etter kampslutt.

Grattis, karer!

Se høydepunkter fra kampen her (krever innlogging)

Se tabellen her

Neste duell for herrer A er søndag 19. juni kl.17.00 mot tidligere Tiller-spiller Ivar Unhjem og hans Junkeren.

Sagbakken Stadion (Mo i Rana)

Tor Solvoll, Sindre Olufsen, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joakim Harsvik Alstad, Gard Ragnar Killingberg, Erling Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Andreas Solstrand Fossli, Elias Sandøy Myrvågnes, Knut Kleppo Vangen, Robin Johansen Hermanstad.

67' Myrvågnes --> Fredrik Myrvold
67' Fossli --> Andreas Druzkowski
74' Frøysa --> Martin Elverum Engvik
85' Hermanstad --> Lucas Kolstad

Ubenyttede reserver: Joakim Berg Vårhus, Sondre Grøtte, Erik Schaanning Thome.