Kriget seg til seier

Postet av Marius L. Larsen den 24. Mai 2022

(Byåsen KF 0 - 2 Tiller) BYÅSEN ARENA: Kvinnelaget spilte ikke sin beste kamp, men dominerte fullstendig og vant fullt fortjent mandag kveld.

Nyopprykkede Tiller har vunnet alle kampene i 2. divisjon. Vil rekken fortsette på lørdag?

* Solid start
* Slapp seg ned mot pause
* Scoring 40 sekunder etter sidebytte
* Mange tøffe dueller
* Tiller-dominans

De blåkledde fra Tillerbyen åpnet i et forrykende tempo med vinden i ryggen denne mandagskvelden. I løpet av de to første minuttene hadde gjestene to hjørnespark på rappen, der det ene endte med heading fra Dina Hegerberg som så vidt ble avverget på målstreken.

I det 15. minutt ble det endelig jubel. Den utrettelige Sandra Aardahl Gulstad løp framover nok en gang og la perfekt inn til Thale Hinsverk som skjøt fra 14 meter rett i stolpen, men på returen dukket Hedda Stuedahl-Karlsen inn og hamret inn 1-0 fra kloss hold.

Det var bare Tiller i første omgang, selv om det var ikke hver gang ting stemte på vei framover. Noen feile valg og pasninger ble det, men samtidig hadde ikke Tiller-keeper Kaisa Øien Aune all verdens å bli stresset av helt bakerst.

Både Gulstad og Vilde Winge Kristiansen skjøt rett på keeper fra gode posisjoner, og den største sjansen foruten målet kom rett før pausesignalet. Andrea Sivertsen Broholm ble spilt gjennom, men kom skrått på keeper og ballen ble reddet med foten.

Rett fra garderoben og i mål

Andre omgang var bare 40 sekunder da det smalt i nettmaskene igjen. Andrea Holm Aunes solide forarbeid gjorde at hun driblet seg inne i 16-meteren og fant en umarkert Sandra Aardahl Gulstad til høyre. Hun banket ballen i mål fra 12 meter og dermed 2-0 for gjestene fra sørsida.

Tiller var nærmere 3-0 enn Byåsen var redusering. Både Broholm og Stuedahl-Karlsen var nære ved å øke ledelsen ytterligere, men hindringer sto i veien.

I andre omgang fløt spillet bedre, og flere sjanser kom helt på tampen. Gulstad ble spilt gjennom, men keeper reddet forsøket. Returen havnet hos Hinsverk på 16 meter, men hun skjøt ballen over tverrliggeren. Like etterpå var det et optimistisk forsøk fra Broholm fra 25 meter som gikk like utenfor lengste stolpe.

Seieren var aldri truet i en kamp som inneholdt en del fysikk, og Tiller kunne dermed innkassere sin femte strake trepoenger - og gjenerobring av tabelltoppen.