Rødde FK berget plassen!

Postet av Håvard Ophaug den 21. Okt 2014

I 2013 vedtok Tiller IL å skille ut toppfotballen fra breddeidretten og sammen med Melhus IL etablere toppsatsningen i Rødde FK. Det betydde at Tiller gav sine lag i 2. og 4. divisjon herrer og de to øverste jr lagene over til Rødde FK. Tanken var å ha en toppsatsning som vi kunne samarbeide med, mens vi slapp den økonomiske risikoen en toppsatsning er. Sammen med flere lag på sørsia er vi et av lagene som lar våre spillere i juniorklassen hospitere hos Rødde FK slik at de kan prøve seg på et høyere nivå. Det lar oss ha en spiss, mens vi i Tiller IL Fotball kan ha fokus på breddefotballen og legge til rette for NFFs målsetning om flest mulig, lengst mulig, best mulig.

Rødde FK innledet sesongen tøft, og gikk på flere forsmedelige tap, og midt i sesongen så det mørkt ut for de blå og sorte, men ettersom høsten skred frem og duggen la seg i kunstgresset, leverte Rødde FK det ene sterke resultatet etter det andre, og har nå med en kamp igjen, sikret plassen i andredivisjon for neste sesong. Vi tok en prat med Tillergutt og hovedtrener i Rødde FK, Geir Arne Kristiansen.

- Først av alt Geir Arne, gratulerer med videre spill i landets tredje høyeste serie!
Geir Arne Kristiansen, hovedtrener Rødde FK


- Tusen takk! Det er meget godt å stå her og vite at vi har lyktes med satsningen. Det betyr at moderklubbene Tiller og Melhus også i 2015 har ett tilbud i 2.divisjon på herresiden.

- Hvis du skulle oppsummere, hva var årets tøffeste opplevelser, og hva var høydepunktene?

- Årets tøffeste opplevelser var når vi «mistet» 3 poeng på slutten av hjemmekampene mot Nardo (3-3), Levanger (2-2) og Gjøvik/Lyn (1-1).

Høydepunktene var seirene mot Elverum 1-0 hjemme og første seier noen sinne ( Tiller og Rødde ) på Østlandet i 2.divisjon, 2-0 borte vs Brumunddal

- Det startet jo tøft, hva tenker man etter tre strake tap?

- Vi vet av erfaring at det tar tid å tilvenne seg nivået når man rykker opp til 2.divisjon, de 3 første kampene var i utgangspunktet godt gjennomført, men dessverre uten poengfangst. Vi hadde forberedt oss på alle mulige scenarier på forhånd og slutten aldri å ha tro på oss selv. Vi tok kamp for kamp og begynte å tilpasse oss nivået utover våren.

- Og hvilke tanker gjør du deg nå, med poengsnitt på 1,8 i de ti siste kampene? Hadde dere holdt det hele sesongen hadde dere jo vært på topp 5 nå. Hva tror du om 2015?

- Vi har gjennomført en meget god høstsesong, med seier i siste kamp tar vi 21 poeng i høst mot 12 poeng i vårsesongen, det vitner om ett lag som har tatt nivået og er blitt ett godt 2.divisjonslag. 2015 blir året vi tar en topp 5 plassering.

- Er det noen Tillergutter du ser er på vei opp til å etablere seg på førstelaget snart?

- Vi har 2 Tiller gutter i første 11èr pr. i dag, Niklas Iversen og Michael Karlsen, i treningsgruppe 2 har vi Tiller guttene Stian Knutsen, Lasse Knutsen, Andreas Engebretsen, Kristian Finsrud og Sander Jenssen. Disse Tiller guttene har alle gode muligheter til å spille seg inn i A-troppen og derfra inn på første 11èr i 2. divisjon i 2015. Pr. i dag er det Kristian Finsrud som er nærmest av disse. I tillegg har vi flere spennende spillere i Tiller fotball, både på senior, G19 og G16 som vet at de har Rødde som ett alternativ hvis de ønsker å satse enda mer på fotballen enn de gjør i dag.

- Og sist men ikke minst, kan det hende at vi ser Rødde spille kamper på Tonstad neste sesong når vi får nytt dekke oppe på banen?

- NFF sitt regelverk i forbindelse med 2.divisjon sier at vi kun får spille på 1 bane i løpet av sesongen, det betyr at Gruva blir hjemmebane også i 2015, men hva som skjer i 2016 er ennå ikke avgjort, her er TKS banen ett meget godt alternativ når vi nå får nytt kunstgressdekke til våren.

Vi takker Geir Arne for praten. Geir Arne er også en viktig del i Tiller enda, som en av trenerne for J12 laget som i år har spilt i J13 ligaen, som etter sist kamp leder i kretsmesterskapet i klassen etter første kamp! Vi gratulerer Geir Arne, Rødde og jentene med en flott og spennende sesong!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.