Før avspark: Blindheim - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 28. Apr 2022

To nyopprykkede lag møtes i Ålesund lørdag ettermiddag.

Fortsetter Tiller jubelferden i det grådige distriktet Sunnmøre?


Kampinformasjon

🏆 2. runde 2. divisjon kvinner avd. 5
🆚 Blindheim
📅 Lørdag 30. april 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 Blindheim kunstgressbane 2 (Ålesund)
📲 @TillerFotball på TwitterToppscoreren skadet

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen nedover til Ålesund og Blindheim denne runden, i det som blir Tillers første bortekamp for sesongen.

Blindheim er Sunnmøres største idrettslag, og de har store planer for fremtiden. Blant annet ønsker de å oppgradere et allerede bra anlegg sett med Tiller-øyne, der de har to kunstgressbaner og en gressbane innenfor samme område. Nå vil de gjøre om gresset til kunstgress og samtidig bygge en innendørs kunstgresshall. Kostnadsrammen er ventet å komme opp mot 30 millioner.

Småpenger.

Les mer om planene her (krever innlogging)


Blindheim rykket opp til 2. divisjon for aller første gang i fjor, der de slo Surnadal 5-4 over to kamper i kvalifiseringen. De vant 2-0 på Nordmøre før de tapte 3-4 på hjemmebane.

De startet den nye sesongen på nivå tre med et 3-1-tap for Hødd tirsdag kveld. Hjemmelaget Hødd ledet 2-0 før Kine Strande reduserte, men da blåtrøyene økte i andre omgang, klarte ikke Blindheim å svare.

Dog var de uten deres desidert beste spiller i den kampen. Angrepsspiller Ellen Vidhammer Tafjord er lagets toppscorer og var skadet, men det er forventet at hun returnerer i lørdagens kamp mot Tiller.


Forrige kamp:
❌ Hødd 3 - 1 Blindheim


Vant 3-1 - og NM

Tiller har faktisk møtt Blindheim én gang tidligere. De blåkledde fra Tillerbyen tok imot laget fra Ålesund i den andre runden i J16-NM i det berømte året 2017, da Tiller sjokkerte alle og ble norgesmester for første gang noensinne.

Tiller vant til slutt 3-1 etter blant annet to scoringer fra Andrea Sivertsen Broholm, som også er på Tiller-laget i dag. Blindheim-laget har to spillere fra 2017 som spilte serieåpningen mot Hødd, som er Arnestad Olsen-søstrene.

Til sammenligning er det åtte spillere fra 2017-laget i dagens Tiller-stall.


Se kampfakta fra fotball.no


Spillerprofil - Andrea Sivertsen Broholm


Vi fortsetter vår ferd gjennom spillerstallen for å bli kjent med lagets utøvere. Denne gang skal vi presentere en midtbanespiller som er oppvokst midt i den blå bydelen.

Andrea Sivertsen Broholm (19) var i moderklubben frem til etter 2017-sesongen var ferdig. Da hadde hun rukket å vinne ekstra mange turneringer og blitt norgesmester før turen gikk videre til Lade og den gang Trondheims-Ørn.

Senere spilte hun for KIL/Hemne i 1. divisjon før hun på bestemt vis valgte å returnere til Tiller foran den svært spennende sesongen i 2. divisjon.

Hun ble kåret til banens beste spiller i 4-1-seieren over Volda forrige helg.


Visste du at Andrea...

...er norgesmester i både fotball og futsal, har 28 aldersbestemte landskamper for Norge og har en yngre bror som spiller for Rosenborg?


Følg kampen på Twitter

De blåkledde fra Tillerbyen kommer til oppgjøret mot Blindheim med en god dose selvtillit etter at debuten på nivå tre ble gjennomført med stil.

Foran over 150 tilskuere på TOBB Arena Sør leverte Tiller til nesten 20 i stil med fire flotte scoringer og tre poeng. De skapte så mye at det fort kunne ha blitt flere nettkjenninger.

Vilde Winge Kristiansen ble historisk da hun scoret det første Tiller-målet i 2. divisjon kvinner.

Se tabellen i avdeling 5 her


Forrige kamp:
Tiller 4 - 1 Volda


Våre beste kvinner har trent godt i forkant av lørdagens borteoppgjør. Med mange spillere på trening, vil det være vanskelig å velge ut kamptroppen som setter seg på bussen fredag ettermiddag i retning Sunnmøre.

De som definitivt er ute, er Siri Berg-Johansen (kne) og Celine Kleiven Vevle (sykdom). Resten har brettet opp ermene og er klar for duell.

Mediaavdelingen har ikke funnet noe informasjon om streaming av oppgjøret. Det er allmenn kjent at trønderske mediehus velger å ikke bruke sin kapasitet på 2. divisjon, men heller ikke Sunnmørsposten ser ut til å ta turen med en videoopptaker.

Dermed er Tiller Fotball på Twitter den eneste muligheten de hjemmeværende supporterne kan få med seg oppgjøret. Der blir det detaljerte tekstoppdateringer gjennom hele kampen. Husk å skru på varsler i appen slik at du får servert meldingene rett på mobilen din.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.