J16: Tiller 3 - 1 Blindheim

Postet av Marius L. Larsen den 1. Mai 2017

TOBB ARENA (TILLER): Tiller viste muskler i andre omgang, og avanserte fortjent videre i J16-NM mandag ettermiddag.

Jubel etter 1-0. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde noen rolige åpningsminutter mot sunnmøringene, og det var gjestene i hvitt og svart som testet Tiller-keeper Matilde Bolghaug etter ni minutter, men sisteskansen var med på notene og reddet enkelt skuddet fra 16 meter.

Tiller jobbet seg fremover, og det var spesielt på venstresiden som hadde gode kombinasjoner, men det nærmeste de kom var Synne Bye-Andersens skudd i nettveggen fra skrått hold.

Blindheim traff via hanskene til Bolghaug og i tverrliggeren på et langskudd, men det var Tiller som kunne juble rett før pause.

Flotte kombinasjoner i angrepet førte til at kaptein Andrea Sivertsen Broholm kom alene med keeper, og den berømte tuppen var knakenes god å ha da hun satte inn 1-0 til ellevill juble blant de drøyt 100 tilskuerne på TOBB Arena.

Reduserte på straffespark

Tiller åpnet friskest i andre omgang, og et nytt tåskudd fra Broholm var nær ved å snike seg i lengste hjørne, men etter 53 minutter skulle det bli ny blå jubel.

Nok et godt slått hjørnespark fra Mari Kristine Vik ble headet mot mål av Kaisa Øien Aune, og der dukket Marita Olsen opp, som fra fem meter kranglet ballen i mål til 2-0.

Kun fire minutter senere fikk Blindheim straffespark på en sjelden visitt på Tillers halvdel, og forsøket fra ellevemeteren ble satt sikkert i mål til 1-2.

Broholm svarte med en suser

Men angrepsvillige blåtrøyer stormet rett i angrep igjen.

Tiller Media rakk knapt å tvitre ferdig før Broholm bestemte seg for å kline til fra 22 meter, og ballen suste i lengste hjørne på lekkert vis til 3-1!

Hjemmelaget hadde ikke tenkt å hvile med dette. De fortsatte å rulle opp angrep etter angrep, og en livlig Louisa Stuedahl på topp hadde flere gode skudd som Blindheims keeper fikk så vidt reddet.

Vik fikk den siste store muligheten ti minutter før slutt, men skuddet fra hjørnet av 16-meteren traff stolpen og rett i armene på keeper.

Kampen ebbet ut i en svært sterk 3-1-seier til Tiller, som med dette fortsetter å skrive historie i J16-NM ved å ha klart avansement til 8-delsfinale!
Den kampen skal etter alt å dømme spilles i august, og det er et nasjonalt oppsett som gjør at Tiller kan møte hvem som helst.

J16: Tiller IL 3 (1) - (0) 1 Blindheim IL
1-0 Andrea Sivertsen Broholm 34'
2-0 Marita Olsen 53'
2-1 (str.) 58'
3-1 Andrea Sivertsen Broholm 59'