2021 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 28. Des 2021

Vi gjentar fjorårssuksessen ved å oppsummere året som har gått fra A til Å.

Stor fotballglede å se under straffesparkkonkurransen i april, da vi trengte det som mest.


A - Avlyst. Dessverre ble Tiller Futsal Cup 2021 avlyst grunnet et forhøyet smittetrykk. Dejá vú også nøyaktig ett år senere, da neste års turnering heller ikke blir gjennomført av samme årsak. Trist.


B - Brede Frøysa. Ble toppscorer for herrer A i Norsk Tipping-ligaen med fire nettkjenninger. Sammenlagt i alle turneringer havnet han likt med Jonathan Smerkerud Frønes og Robin Hermanstad. Nåløye.


C - Cupmoro. Våre beste menn kvalifiserte seg til 2. runde i NM, og der møtte de eliteserielaget Kristiansund Ballklubb foran 511 feststemte tilskuere under fortsatt strenge smittevernregler på TOBB Arena Sør. En fantastisk dag som alle fortjente, tross 1-5-tap. Takk.


D - Dennis Tørset Johnsen. Tiller-gutten oppvokst i Martin Kregnes veg debuterte på A-landslaget i VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro 11. oktober. Det ble i tillegg en målgivende pasning på 2-0-målet rett før slutt. Tiller.


E - Ellevilt. Futsal-Tiller blomstret virkelig etter utesesongen var over. 14. november tok Tiller tre gull i Heimdal Indoor (G13, G16 og J17). Deretter ble det gull på G14 og gull for J17 i Flatås Julecup mens G19 fikk æren av å avslutte innendørsåret med gull i Buvik Cup. Pokalplukkere.


F - Finalelag. J17 spilte totalt fem finaler i 2021, der de vant tre av dem. Den første var talentcupen på Hamar, som var en intensiv turnering på tre dager - men for en herlig opplevelse for alle involverte. De kronet utesesongen med å bli kåret til best i Trøndelag. Gull.


G - Gjensyn. Etter å ha sendt et helt lag noen kilometer nordover de siste årene, ble det rett før jul endelig bekreftet at Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Tiril Olsen og Siri Berg-Johansen returnerer til den helblå drakta foran en svært spennende 2022-sesong. Comeback.


H - Høsten. Vi fikk en fantastisk høstsesong. Først litt restriksjoner på antall, men så var alle i full blomst, også de eldste. Vi opplevde mange fantastiske hendelser, hjemme og borte. Glede.


I - Immatrikulering. Sent i august fikk våre nye spillere trene på TOBB Arena Sør for første gang, nemlig 2015-årgangen. Fremtiden.


J - Jensen, Marius. 17-åringen ble toppscorer i G19 0. divisjon med sine fem fulltreffere for laget som til slutt havnet på en respektabel 5. plass. Treffsikker.


K - Kok. Både virkelige og uvirkelige scener da J17 ble kretsmester i futsal foran over 300 tilskuere i Heimdalshallen, der 95 % av dem holdt med de blå. Synne Aunehaugen scoret finalens eneste mål. Utvikling.


L - Lett start. Det tok sin tid før vårsesongen kom i gang, men utover våren ble det heldigvis kamper for våre lag i aldersbestemte årsklasser. For en hel uke midt i varmeste juni måtte vi også stenge TOBB Arena Sør for publikum, men vi tok ansvar og delte live-oppdateringer, kamprapporter og bilder fra samtlige oppgjør. Vilje.


M - Mesterlig. Lørdag 17. april arrangerte vi Tiller-mesterskapet i straffespark for andre år på rad. Nok en gang ble det en gedigen festdag på TOBB Arena Sør. To arrangementer, 300 deltakere, 100 tilskuere og ti arrangører. G14 seiret i første del, herrer A i andre del. Tusen takk for en flott dag. Tradisjon.


N - Navnekonkurranse. I februar arrangerte vi en navnekonkurranse på andreetasjen i Fotballhuset. Vi ba om deres stemmer på Facebook og Instagram, og der gikk navnet "Blåstua" til topps. Forslagsstiller var Mia Bjerkan. Hjem.


O - Opprykk x 2. Kvinnelaget kunne juble over en fantastisk opprykk til 2. divisjon 31. oktober etter en sterk 5-3-seier over Steinkjer. En uke senere rykket også andrelaget opp til 3. divisjon etter å ha slått Flatås i opprykkskvalifisering. Dedikasjon.


P - Potensial. Våre to A-lag brukte flere unge spillere i årets sesong, og de imponerte kraftig. Alexander Kvalvik, Vilde Bjørgård Kristiansen, Mathias Vinjevoll, Marita Flataunet - for å nevne noen. Og flere kommer. Det er bare å spenne seg fast. Muligheter.


Q - Qatar. Et omdiskutert tema. Et enstemmig Tiller-styre sa nei til norsk deltakelse i VM i Qatar neste år på et ekstraordinært fotballting. Nå slipper vi uansett å tenke på den saken. Handling.


R - Ros. For andre år på rad ble TINE Fotballskole Tiller kåret til Trøndelags beste. I år hadde vi hele 140 deltakere fordelt på to arrangementer. Vi ser allerede frem til neste august. Topp.


S - Stuedahl-Karlsen, Hedda. Ble toppscorer for kvinner A med sine ni mål på elleve 3. divisjonskamper. Thale Hinsverk var bare ett mål bak. Nå venter 2. divisjon. Vi gleder oss noe vanvittig. Goals.


T - Thea Arnegård Kulvik. Spissen havnet utvilsomt på toppen av måltabellen for J17 med sine 19 nettsus i alle trønderske turneringer. Livet.


U - Utvikling. Samtlige Tiller-årganger opplevde mange oppturer i form av både prestasjoner og resultater. Vi hadde det så gøy, spesielt på TOBB Arena Sør - det var mye for oss å dele med befolkningen. Å vinne gir også utvikling. Det vises i stor grad. Trapp.


V - Ventetid. 637 dager tok det før herrer A spilte sin første obligatoriske kamp da de slo Tynset i 1. runde i NM i juni. Lykke.


W - Western. Det var magisk stemning lørdag 25. september da Norge ble gjenåpnet for fullt. Klemming, high-fives og sikkert litt skåling. Minner.


X - X-aksen. Den som går vannrett, som en tidslinje. Vi fikk mange slike akser, både bortover og oppover, servert av myndighetene i år, men var det noe vi var flinke til, så var det å se fremover og fortsette å etterleve regler, anbefalinger og oppfordringer. Utholdenhet.


Y - Yngst. I september etaberte vi fotball etter skoletid sammen med Reidar Schjei. Der går pila strake veien oppover. I skrivende stund er det 15 deltakere, men det er plass til mange flere, noe vi både håper og tror det vil bli i løpet av 2022. Schooligans.


Z - Zakopane. Som hoppbakken i Polen, tok Tiller sats og etablerte en rekruttordning på jentesiden etter suksessen med guttene (U21) i år. Det er fra 2022 dette gjelder for jentene, og klubben er veldig positive til gjennomføringen. Behersket.


Æ - Ærefullt. I august fikk vi lov til å vise frem fra vår beste side da Trønderfotball lagde en times lang videoreportasje om Tiller Idrettslag Fotball. Den ligger på YouTube for reprise. Smil.


Ø - Ødeleggende. Rett før jul ble det klart at Norge igjen måtte stenges ned grunnet stor smittespredning. I skrivende stund får ikke spillere over ungdomsskolealder trene innendørs. Vi krysser alt vi har for at dette ikke blir langvarig. Omikron.


Å - Året 2022. Det kommer straks. 2021 er over om ikke så altfor lenge, og vi tror at 2022 kommer til å bli enda bedre. Bare vent og se. Forventningsfull.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.