- Hadde ikke forventet dette

Postet av Marius L. Larsen den 5. Sep 2014

Seniorene står midt i et opprykksdrama i to forskjellige divisjoner med kun fem kamper igjen i hver av dem - og alt er opp til dem selv.


Hovedtrener Marius L. Larsen (t.v.) og assistenttrener Christer Mathissen er overrasket over sine egne spillere så langt i årets sesong. Foto: Rune Meyer.


De blåkleddes beste og nestbeste har tatt kilometerlange steg i løpet av snart to år. I forkant av 2013-sesongen satte pådriver og fjorårets A-lagskeeper Marius Larsen (23) i gang den daværende Tiller 3-gjengen i 6. divisjon med organiserte treninger to dager i uken for å forberede dem på at de kunne bli et mulig A-lag året etter - og det ble dem.

Det ble opprykk fra 6. divisjon i fjor for det nye A-laget, og i år var ambisjonene å kjempe i toppen av tabellen i 5. divisjon avdeling 3.

I tillegg ble det opprettet et andrelag i divisjonen under, der flere spillere ønsket å gjennomføre kamper iført sin stolte Tiller-drakt på Tonstad kunstgress.

Nå har begge lag alt i sine egne hender hvis de vil rykke opp til henholdsvis 4.- og 5. divisjon neste måned.


Se tabellen i 5. divisjon avdeling 3 her!


Gjør ikke noe annerledes

- Dette hadde vi aldri forventet da vi snakket om ambisjonene på spillermøtet i januar, innrømmer assistenttrener Christer Mathissen (25).

- Vi skjerpet tidlig intensiteten på treningene i vinter og forklarte hvordan vi ville ha det, og det har spillerne til nå tatt med seg videre. Kvaliteten på treningene har blitt bare bedre og bedre, og det har også prestasjonene i kampene vært, ikke noe tvil om det.

De blåkledde fra Tillerbyen har igjen fem kamper i både 5.- og 6. divisjon, der ti seiere garanterer to opprykk i 2014. Mathissen lar seg dog ikke rive med i den vitale september-måneden.

- Vi gjør ikke noe annerledes inn mot kampene enn tidligere. Ambisjonene til Tiller 2 i 6. divisjon var i bunn og grunn ikke all verdens, selv om også her går vi selvfølgelig inn for å vinne hver kamp. Uansett hvilket lag og i hvilken divisjon, så blir hver kamp like viktig i innspurten, sier Mathissen.


Se tabellen i 6. divisjon avdeling 4 her!


Håper på støtte i kamp

Seniorlagenes felles treningsgruppe mistet flere spillere i sommer, men juniortrioen Martin Vårhus Thrana, Preben Holm Aune og Magnus Bleivik Wist (for tiden skadet, red. anm.), samt G16-hospitantene Namo Zengana og Kristian Moa har tatt nivået med storm.

I tillegg har Åndalsnes-fødte Ruben Rostille og tilbakevendte Kristoffer Pires Ferreira vist svært lovende takter.

- Det er ikke tilfeldig at troppen hovedsaklig består av Tiller-gutter. Det er bare sunt med nye spillere fra andre områder som kan berike stallen, men et lokalt A-lag bør inneholde flest spillere fra egne rekker, noe som er tilfellet hos oss.

- Vi håper på solid støtte fra tribuneplass i våre gjenværende hjemmekamper i begge divisjoner - starter med toppkampen mot Vestbyen på tirsdag - slik at vi kanskje kan få gitt våre mange tilskuere en drømmeavslutning på det som så langt har vært en svært positiv sesong for seniorfotballen i Tiller IL Fotball, sier Mathissen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.