- En positiv høstsesong

Postet av Marius L. Larsen den 21. Jun 2014

Junior- og A-lagstrener Marius Larsen reflekterer over vårsesongen til G16 og G19, som endte med nedrykk til 3. divisjon.


Foto: Martin Vårhus Thrana.


De blåkleddes beste gutte- og juniorspillere måtte til slutt ta den tunge turen ned til 3. divisjon, etter at begge lagene ikke tok nok poeng til å berge plassen i de respektive 2. divisjonsavdelingene.

G16 kapret fem poeng på 11 kamper, mens G19 tok fire poeng på ni oppgjør.


Tøft med 6-7 stk på trening

G16-laget hadde en lovende start med to uavgjorte og ett svient ettmålstap på sine fire første kamper, men måtte se seg fortjent slått i flere av oppgjørene. Det ble derimot en skikkelig opptur i siste seriekamp, da blåtrøyene fikk vise seg frem fra sin beste side og slo solide Lånke 4-1 på bortebane.

I G19-serien skal høstens 2. divisjon halveres, og med seks av 12 lag under nedrykksstreken, ble det for tøft for våre beste juniorspillere.

- Både G16- og G19-laget var få spillere på treningene i vinter, og dette resulterte i en tøff start på sesongen som fikk konsekvenser utover våren. Jeg husker spesielt juniorene som hadde 6-7 stk på vintertreningene, og da blir det tøft selv på nivå to, sier Larsen.


Lagsmessig opptur i høst

- Vi så det tidlig for juniorene som ikke hadde trent nok i vinter, men jeg føler allikevel laget ikke har vært langt unna de beste på vårt nivå. Vi har utrolig nok ledet seks av våre ni spilte kamper, men har ikke vært gode nok verken fysisk eller mentalt for å holde på disse ledelsene.

- Juniorene har vært avhengige av G16-laget for å i det hele tatt stille et lag på banen, og alle 14-, 15- og 16-åringene vi har lånt på både trening og i kamp har virkelig imponert meg. På en side har vi alltid mønstret et purungt juniorlag i kampene, men det vises ikke på både innsatsen og ferdighetene, skryter Larsen.

- Kevin Karlsen og Even Bergheim (G16-trener og ass.trener, red. anm.) har gjort en strålende jobb med G16-gjengen, der mange spillere vil få en lysende fremtid som fotballspillere. På juniorlaget har vi måttet ta opp tre spillere til A-laget, fordi deres utvikling har skutt i været den siste tiden. Det sier også litt at 17-årige Martin Vårhus Thrana har satt flere A-lagsspillere på sidelinjen etter å ha startet de tre siste kampene i 5. divisjon.

- Dette har vært en slags mellomsesong for noen av ungdomslagene, som vil få en positiv og optimistisk høstsesong. Enkeltmannsprestasjonene er det ingenting å si på, og som lag vil man få se frukter av dette i det som kan bli en skikkelig opptur i høst, avslutter Larsen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.