Tiller 6 - 1 Steinkjer

Postet av Marius L. Larsen den 20. Aug 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): En strålende første omgang ga grunnlaget for en solid seier over Steinkjer mandag kveld.

Det ble mange jubelscener for jentene i helblått i toppkampen mot Steinkjer.

De blåkledde fra Tillerbyen gikk rett i strupen på gjestene fra nord i Trøndelag. Selv om åpningsminuttene inneholdt mange tøffe dueller og flere frispark, begynte blåtrøyene etter hvert å ta kommandoen.

I det niende spilleminutt traff Emma von Düring tverrliggeren på et hjørnespark fra Mari Kristine Vik, men på returen var kaptein Andrea Holm Aune først på ballen og tuppet inn 1-0 fra kloss hold.

Men gleden ble kortvarig.

Seks minutter senere fikk Steinkjer straffespark, og den ble satt sikkert i mål fra ellevemetersmerket.

Men deres glede varte heller ikke lenge.

For tre minutter senere var det en bestemt håndballspiller, for kvelden fotballspiller, som valgte å gjøre alt selv før hun hamret inn 2-1 fra kloss hold - nemlig ingen ringere enn Victoria Sande Petersen.

Sande P gange tre

Og hun var virkelig tilbake for fullt, noe som fant fram seiersgliset hos de mange supporterne som tok turen til TOBB Arena Sør denne kvelden.

Et veldig offensivt Tiller-lag med Marie Schult Optun tilbake i spissrollen fortsatte å styre kampen med mange gode angrep, og ni minutter før pause smalt det i nettmaskene igjen. En bakromspasning (med vilje?) så ut til å ende i ingenmannsland før Sande Petersen dukket opp og styrte ballen i mål på første touch fra tolv meter til 3-1.

Fire minutter senere var samme toppscorer på ferde igjen. Et solid angrep førte til at en svært livlig Sandra Aardahl Gulstad fant Sande Petersen på nærmest åpent mål, og hun gjorde ingen feil da hun satte inn sitt velfortjente hattrick til 4-1.

Gulstad ødela spenningen

Andre omgang handlet definitivt ikke om å forsvare det man allerede hadde, men å øke forspranget.

Det hadde ikke gått mer enn noen få minutter før Gulstad og Sande Petersen fortsatte å herje, der førstnevnte styrte det lavet innlegget til sistnevnte kontant i mål fra kloss hold til 5-1.

Etter en time spilt økte Vilde Winge Kristiansen ledelsen til 6-1 på sin aller første berøring etter å ha blitt byttet inn, da hun bredsidet ballen lekkert i lengste hjørne fra tolv meter.

Tiller fortsatte å male på til tross for en femmålsledelse. Gulstad skjøt like utenfor krysset ikke lenge etterpå, og da regnet for alvor fosset ned, ble Steinkjer en spiller mindre da en gulkledd spiller pådro seg rødt kort (andre gule).

Hjemmelaget kontrollerte mens gjestene prøvde å kontre. I stedet var det Sara Bye-Andersen som fikk kampens siste sjanse, men skuddet fra 14 meter gikk rett på keeper.

Tiller kunne dermed innkassere en knallsterk og fullt fortjent 6-1-seier over tabellnabo Steinkjer.

Men nå kommer kampene tett som hagl. Neste kamp er borte mot Namsos søndag 25. august kl.14.00.