G19: Tiller 6 - 2 KIL/Hemne

Postet av Marius L. Larsen den 4. Okt 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillers juniorer var i det gavmilde hjørnet før pause mot gjestene fra KIL/Hemne. I andre omgang var det klasseforskjell på lagene, og de blåkledde vant komfortabelt 6-2.

Roy Nzui Sneisen scorte to av Tillers seks mål. Her fra et tidligere oppgjør i høst.

Det begynte egentlig veldig bra for hjemmelaget, som hadde skiltet enveiskjøring mot hemnværingenes mål. Mens alle ventet på Tillers første scoring, kontret KIL/Hemne. Angrepet endte i corner og mål.

Scoret i sitt første angrep

Nærmest en sjokkartet opplevelse, etter som bortelaget ikke hadde vært over midten de første sju minuttene.

Fem minutter senere rotet Tiller det til for seg i de bakre rekker, og en KIL/Hemne-spiller kom alene med keeper Lars Smemo. Bortelaget kunne doble ledelsen til 0-2.

Etter scoringene ”vokste” KIL/Hemne inn i kampen, og tok mer og mer over banespillet. Ved et par andre anledninger var de farlig frampå og kunne økt ledelsen. Den største muligheten var et langskudd som duppet og slo ned oppå tverrliggeren. Tiller var nærmest redusering da Andreas Fredagsvik Trans corner touchet tverrliggeren og forsvant inn i tillermørket et sted.

En svak førsteomgang av juniorlaget, som har hatt en lei tendens til å havne bakpå fra start denne høsten.

Kjemper om seier

Tiller er fortsatt med og kjemper om tabelltoppen i 1. divisjon. Det er ikke umulig at tre lag – Ranheim 2, Freidig og Tiller – kan havne på samme poengsum og at målforskjellen til slutt blir avgjørende. Kanskje var det dette som tente spillerne etter pausen, for da endret kampen helt karakter.

Allerede etter et par minutters spill i andre omgang, hadde Tiller hatt to fete målsjanser, som ga håp om bedre tider. Først ved Magnus Kristoffersen som skjøt like utenfor, etter å ha blitt spilt gjennom av Fredrik Meland Johnsen. Deretter kjempet Roy Nzui Sneisen seg gjennom midtforsvaret til KIL/Hemne, og fikk fyrt av en ladning som gikk rett på keeper.

Tiller presset hardt i starten av andre omgang, og målet måtte komme. Og det kom. Et flott angrep endte med at Jonas Aune kom seg rundt på venstresida og fikk spilt ballen inn til Erik Arntsberg, som bredsidet ballen i nærmeste hjørne. 1-2. I det 56. minutt fikk Tiller frispark rett utenfor sekstenmeteren, helt nede ved mållinja. Magnus Kristoffersen skrudde ballen inn mot bakerste, og Fredrik Meland Johnsen satte hodet til. Vakkert. 2-2.

Tok over føringen

I det 66. minutt ble samme Johnsen hektet innenfor sekstenmeteren. Ingen tvil om overgrepet, og dommeren pekte da også mot straffemerket. Magnus Kristoffersen var eksekutør og satte ballen sikkert bak keeper. Tiller var endelig i føringen.

Sju minutter senere spilte Arnaud Habarurema vakkert gjennom Roy Nzui Sneisen som vendte bort en mann og banket ballen i mål. 4.2. Kort tid etter driblet Sneisen absolutt alle som var i nærheten og økte ledelsen til 5-2.

På overtid, før dommeren rakk å avslutte den kalde kvelden på TOBB Arena, snappet Erik Arntsberg ballen og satte punktum med en flott scoring.

G19: Tiller IL 6 (0) – 2 (2) KIL/Hemne Fotball