Tiller til TV-sendt finale

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2018

EKEBERGSLETTA (OSLO): Tiller skal spille finale i J19-klassen i Norway Cup - for andre år på rad! Les all informasjon om finalen her.

Denne gjengen har imponert alle og enhver etter en uke til Oslo. Kan de gå helt til topps?

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en svak start på fredagen i hovedstaden, der G17 måtte se seg utslått av et senere finaleklar Djerv 1919 i kvartfinalen. Tiller lå under 4-0 til pause etter fire dødballmål, og i løpet av andre omgang ble ledelsen økt ytterligere. De blå tapte til slutt 6-0.

Rett etterpå var det J19 som skulle prøve å avansere til semifinale, og det startet bra med store sjanser i møtet med sterke Lyn. Dessverre klarte ikke blåtrøyene å få nettkjenning, mens Lyn var svært nære i andre omgang.

Kampen gikk til ekstraomganger og golden goal, men her var det lite som skjedde. Det måtte straffesparkkonkurranse til, og da keeper Marthe Jakobsen reddet to forsøk, var det Celine Kleiven Vevle som scorte på den avgjørende straffen som sendte Tiller videre til semifinale.

Matchvinnere i begge ender

Senere på fredagskvelden ventet Utleira 1, et lag Tiller er veldig godt kjent med. Tiller tok ledelsen etter et herlig mål av Sandra Aardahl Gulstad, men kampen var langt fra over. Begge lag hadde sine gode perioder, og fire minutter før slutt utlignet Utleira på straffespark til 1-1.

Også her måtte det straffesparkkonkurranse til, og i tillegg til at yngstejentene Louisa Stuedahl og Synne Bye-Andersen var iskald fra elleve meter, skulle Jakobsen og Vevle igjen komme i søkelyset. På Utleiras femte forsøk reddet Jakobsen, og nok en gang var det Vevle som sendte Tiller videre på den avgjørende runden.

Denne gang til en finale.

TV 2 ett år senere

I fjor spilte Tiller J19-finale mot Vålerenga. Da tapte de blå 1-0 foran et fullstappet finalestadion, og nå har jentene planer om å få sin revansje.

I årets finale venter Stord fra Hordaland. De tapte for nettopp Utleira 1 i åpningskampen, men har senere ikke sluppet inn mål. I semifinalen beseiret de Hødd 2-0.

Tiller slapp inn sitt første baklengsmål i semifinalen mot Utleira, dog på et straffespark. Kvartfinalen mot Lyn var den første og hittil eneste laget ikke har klart å score innenfor 60 minutter.

Nå venter lagene på finale. Den spilles i to x 30 minutter på Ekeberg, og kampen går direkte på TV 2s hovedkanal.