Tiller 5 - 4 Freidig

Postet av Marius L. Larsen den 20. Apr 2018

TOBB ARENA (TILLER): Herrer-1 serieåpnet med en særdeles god toppkampseier over Freidig torsdag kveld, men det var så vidt.

Kveldens målscorere f.v.: Preben Holm Aune, Erik Bach (2), Marius Bondø Garstad og Erland Slåen.

De blåkledde fra Tillerbyen var vertskap for det fremadstormende Freidig-laget denne torsdagskvelden, og på en flott vårkveld på TOBB Arena skulle hjemmelaget starte showet.

I en kamp mellom to velspilte og jevne lag, var det Tiller som traff nettsus først. Etter drøyt 20 minutter hamret Marius Bondø Garstad (!) inn 1-0 fra 16 meter etter en nedfallsfrukt på et hjørnespark, og nå var blåtrøyene virkelig på hugget.

Ti minutter senere var det rute én som gjaldt da Tiller-keeper Marius Larsen fanget ballen på et hjørnespark, satte lynraskt i gang Preben Holm Aune i bakrom med et millimeterpresist utspark, og angrepsspilleren stusset ballen over siste forsvarsspiller før han tuppet kula over en utrusende keeper og i mål til 2-0 - lekkert!

Fem minutter senere økte Erland Slåen ledelsen til 3-0 på straffespark, etter at Marius Torset ble dyttet over ende rett innenfor 16-meteren.

Dessverre klarte ikke hjemmelaget å holde nullen før pause, da Freidig scorte alene med Larsen og dermed blåste et nytt liv i kampen med sin 1-3-redusering.

Solid ledelse, men kaotiske sluttminutter

Innbytter Erik Bach roet ned eventuelle Tiller-nerver med sin 4-1-scoring på pasning fra Slåen etter en time, men Freidig ga seg ikke og reduserte på nytt til 2-4 med et hodestøt på et hjørnespark med tjue minutter igjen å spille.

Og det skulle bli noen kaotiske minutter.

Først sendte Larsen avgårde en lang klarering i bakrom, der Bach takket og bukket før han satte inn 5-2 og det mange trodde var enden på visa for denne gang.

Men Freidig var seige.

Ti minutter før full tid reduserte gjestene fra Eberg til 3-5 på et flott frispark i lengste hjørne fra 20 meter, og helt på tampen kom en ny redusering fra 14 meter.

Tiller holdt imidlertid unna, godt hjulpet av knallharde juniorer i Fredrik Olufsen og Sondre Vinjevoll, som begge fikk sin seniordebut denne kvelden. Dermed kunne laget smykke seg med en flott og alt-i-alt en fortjent 5-4-seier over en særdeles god motstander i første serierunde.