- Mange snakker om oss

Postet av Marius L. Larsen den 8. Feb 2018

Les det store vinterintervjuet med kvinnetrener Pål Nyheim, som blant annet forteller om innholdsrike måneder.

Nyheim mot Strindheim i KM-"finalen" i fjor høst.


2018 er ventet å bli nok et spesielt år for de blåkledde fra Tillerbyen. Aldri før har de vært over laveste nivå på kvinnesiden, og de avsluttet 2017 med opprykk til 3. divisjon, kretsmesterskap og ikke minst; et norgesmesterskap (J16).

- Det skal mye til for å toppe 2017, det er helt sikkert. Vi rykket opp på fantastisk vis, og samtidig ble vi kretsmestere på overtid. I tillegg ble Tiller norgesmester etter en herlig finale i Telenor Arena, der flere av kvinnelagets spillere var delaktig i seieren. Det er slike dager man aldri kommer til å glemme, starter Nyheim.

Hovedtreneren går inn i sitt andre år som seniortrener i Tiller Idrettslag Fotball, etter at det første endte som nevnt med et opprykk til 3. divisjon med et ungt lag. I 2017 var det første gang på hele 21 år at Tiller stilte i kvinneklassen i seriesammenheng, og 2018 vil sette en ny rekord da to kvinnelag stiller til start.


- Bedre rustet nå

Nyheim tror 2018 kan bli nok et godt fotballår for Tiller, og det har også blitt lagt merke til etter både gull og bronse i Lillehammer Cup, en av norges største innendørsturneringer.

- Vi skal bygge videre på det solide fjoråret. Alle spillerne har nå blitt ett år eldre, og jeg føler vi har kommet godt i gang i vinter, sier treneren.

I vintermånedene trener Tillers høyest rangerte lag to ganger i uka på glimrende forhold på Tempe kunstgress med fast hospitering og felles treninger med kullene '01-'02-'03, samtidig som det forekommer varierte økter på cageball, i KVT-hallen og på Eberg kunstgress.

Nyheim mener laget står bedre til på dette tidspunktet i år enn tidligere.

- Vi har sammen med flere av de andre årskullene svært gode forhold på Tempe med oppvarmet bane, og vi har fått god utnyttelse av dette så langt. Jeg føler at vi derfor er bedre rustet nå enn hva vi har vært i de foregående vintrene.


Fornøyd med troppen

Blåtrøyene har også gjort gode forberedelser utenfor banen i løpet av vinteren. På trenersiden har tidligere herretrener i både Tiller og Tillerbyen Marius Larsen gått inn i en rolle som assistent-/keepertrener, mens de lojale makkerne Andreas Vevle og Tore Gravdal fortsetter som henholdsvis assistenttrener og lagleder.

Angrepsspiller Victoria Berge har returnert etter en liten pause, og hovedtrener Nyheim forteller om en godt sammensveiset gjeng allerede en knapp uke inn i februar.

- De fleste av spillerne har vært hos oss i mange år, og vi har alltid hatt en god kjemi innad i laget. Spillerne virker skikkelig gira på å ta fatt på den nye sesongen, og vi kan nesten ikke vente med å komme i gang med kampene.

Nyheim meddeler også at det er stor interesse rundt både laget og klubben for tiden.

- Vi opplever at det er stor interesse både rundt og om laget. Mange snakker om oss, og vi får stadig nye lykkeønskninger. Jeg er fornøyd med å ha den troppen vi allerede har, og så er det flere under oss som kan få muligheten i 3. divisjon i år, forklarer treneren.


Lover kamp i kampene

Laget både har hatt og kommer til å ha tøffe trenings- og kampperioder i vinter, der det er lagt opp til mange treningskamper. Den første skulle være lørdag 10. februar mot opprykkskollega Ranheim, men laget fra fjæra trakk seg pga store skadeproblemer.

- Vi gledet oss til å møte Ranheim - et av de mulige topplagene i avdelingen - så det er synd det ikke ble noe av den kampen. Vi jobber med en ny motstander, så får vi se om vi får til å gjennomføre som planlagt. Vi har uansett mange andre kamper å glede oss til, i tillegg til to spennende futsalturneringer de kommende helgene.

- Hvis alle er tilgjengelige så har vi divisjonens beste keeper, det mest stabile forsvaret og en skremmende god angrepsrekke - vi skal gi alle kamp til døra, sier Nyheim.

Tidlig i mars sparkes årets første tellende kamp i gang, da Tiller gjester KIL/Hemne i J19-NM. I fjor var blåtrøyene straffespark unna semifinale, men Nyheim har ikke lagt noen forventninger i NM i år.

- Vi vet det blir tøft å møte KIL/Hemne. De har fått mange nye spillere i ung alder, og vi kommer til å møte et solid hjemmelag på Kyrksæterøra. Men kampen starter på 0-0, og det skal spilles 90 minutter. Er det en ting som er sikkert, så er det at vi gleder oss voldsomt til utfordringen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.