Offensive herrer

Postet av Marius L. Larsen den 26. Jan 2018

Herrene gjør seg klare for en svært spennende 2018-sesong med rekordmange spillere.

Fra venstre: Erik Pedersen (trener), Christian Fiksdal, Brage Rimol (trener), Bjørn Tore Clausen, Tom Erik Larsen, Mohammedin Haroun, Geir Øyvind Sjømæling (lagleder).


Etter å ha svelget skuffelsen over å ha mistet opprykksplassen fra 6.- til 5. divisjon, går våre beste menn offensivt til verks i 2018. Det blir to lag i 6. divisjon i år, hvor man bygger videre på de gode opplevelsene fra 2017.

Som kjent rykket herrer-1 ned i fjor, mens laget i 6. divisjon vant sin avdeling. Dessverre var ikke vår egen fotballkrets og fotballforbundets ankeutvalg på samme bølgelengde, og en anke fra nærmeste utfordrer ble tatt til følge av ankeutvalget, til tross for at de ikke var sportslig kvalifisert for nivået over. Dette gikk på tolkning av breddereglementet om lag i samme aldersklasse ved opp- og nedrykk.


Forsterker i år

Herrene, ledet av trener Erik Pedersen og lagleder Geir Øyvind Sjømæling, opplevde fjorårets 6. divisjon som en jubelsesong etter en treg start med lite spillere helt inn mot seriestart. Dette løsnet imidlertid voldsomt og laget vant meget fortjent sin avdeling.

Inn i 2018 har man ikke bare på spillersiden positiv utvikling, men evigunge og Tiller-oppvokste Brage Rimol gjør comeback i den blå manesjen på TOBB Arena. Sammen med hovedtrener Pedersen skal han og lagleder Sjømæling sikre at årets to seniorlag driftes på trygt vis. Rimol har heller ikke lagt skoene på hylla, så han blir nok å se på bakerste stolpe gjennom 2018.

Gjennom hele 2017 opplevde herrene en opptur, ikke bare på banen, men også som lag og i fellesskap. Lagets gode moral, vinnervilje og gruppesammensetting har det gått gjetord om, noe som gjør at tilflyt av spillere som ønsker å ta del i dette ikke akkurat er manglende.


To comeback, to nygamle og en spennende signering

Nå i januar kommer det inn spillere i gruppa, alle med tilhørighet til klubben eller bosted på Tiller.

Tom Erik Larsen og Bjørn Tore Clausen kommer fra Heimdal, etter å ha spilt i Tiller høstsesongen 2016. Tom Erik er en av TOBB Arenas nærmeste naboer og en meget hardtarbeidende forsvarsspiller. Bjørn Tore er bosatt i Sjetnmarka, og søker naturlig hit til de blå. Han kan bekle flere posisjoner sentralt i banen, kanskje best som en offensiv midtstopper.

Mohammedin Haroun er en spennende 21-åring fra Sudan som nylig har bosatt seg på Tiller. Han kommer fra KIL/Hemne og går på skole i byen. I følge hovedtrener Pedersen er han en krafttype som vi tror vi får mye glede av.

Arne Julius Berdal tok i høst kontakt med lagledelsen og var klar for å løpe opp og ned på en av sidene igjen. Den raske og teknisk gode Berdal er tilbake etter et par års pause og etablering av familie. En tvers gjennom flott type som kan spille på begge backer og begge kanter.

Arton Ademi, kanskje den nest mest kjente Tiller-gutten gjennom sin karriere, vender tilbake til TOBB Arena etter noen år i Nardo.

- Jeg ønsker å trappe litt ned da treningsbelastningen i de siste par årene har vært for stor i forhold til hva jeg tåler. At også min bror Liridon ”Doni” Ademi har snørt på seg skoene igjen, gjør at jeg har lyst å gjøre dette nå, forteller spilleren med den fryktede venstrefoten.

- Arton er et fyrverkeri av en midtbanespiller som vi helt sikkert får masse glede av, tilføyer medtrener Brage Rimol.


Opprykksambisjoner

Lagleder Sjømæling, som er av den mer nøkterne typen, uttaler følgende:

- Vi har en stall på 38 menn i alderen 20-45 år, med brorparten over 26 år. Det vil si at vi har nesten bare menn som spiller fotball fordi det er gøy og de skaper en lagmoral og vinnervilje nesten automatisk. Nesten uansett hvilken tropp man setter sammen til kamp så stiller man som favoritt. I tillegg er det ekstra gledelig at vi på keeperplass har tre spillere i år. Keepere er ofte mangelvare, så dette blir bra.

- Å rykke opp til 5. divisjon 2019 er en ambisjon som ligger i stallen. Vi har spillere med solid erfaring fra høyere divisjoner, så vi er helt klart på offensiven i år, forteller Sjømæling før han avslutter:

- I fjor møtte vi variabel motstand i serien, noe som er ganske naturlig på dette nivået. Det gjør vi nok i år også, men vi håper likevel på best mulig motstand; det er det som gir morsomme kamper. Det kommer vel flere nyheter på herresiden utover vinteren som blir spennende for Tiller som klubb, så vi har mye å glede oss til.


Det er ventet at avdelingsoppsettet i 6. divisjon menn blir offentliggjort innen kort tid.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.