- Ingen køddet med oss

Postet av Marius L. Larsen den 31. Des 2017

Sekretær og kommunikasjonsansvarlig Marius Larsen tar ordet i sedvanlig stil i 2017s siste innlegg på tillerfotball.no.

Undertegnede på cupfinalen i november. Foto: Inge Grytbak (Snapchat).


Da er dette året straks over. 2017 - ikke mange timer igjen før vi bikker 2018.

Jeg håper alle sammen har hatt en strålende julefeiring, og nå er det på tide å oppsummere dette året.

I fjor fylte Tiller Idrettslag 100 stolte år med aktivitet for folk i alle aldre, og i år valgte Tiller Fotball å feire jubileet med ei storslagen helg på Lerkendal. Over 500 Tiller-personer, små og store, hadde to spennende dager med både aktiviteter og Rosenborg-kamp på stadion.

Takk til Lars-Tore Finnanger som stelte i stand dette.

Nok en gang står opplevelsene i førersetet mens vi oppsummerer 2017. Vi startet i KVT- og Kotenghallen i januar med nok en herlig utgave av Fjernvarmecupen - klubbens største arrangement - og vi gjennomførte med glans. Enten du var baker, speaker, kiosk- eller hallvakt; takk for ditt bidrag i den store dugnaden.

Det er faktisk endel dugnadsaktivitet foruten alle vervene i Tiller Fotball. Fotballhuset på TOBB Arena ble åpnet fra kioskdelen i høstsesongen, etter intens arbeid fra mange. Det skal ikke gå mange uker på nyåret før første etasje er komplett ferdig. Da har vi kiosk, publikumstoalett og garderober med dusjer og toalett tilgjengelig. Her har en knippe personer stått på bokstavelig talt både dag og natt for å få ting gjort, og det er Roar Hassel-Aalbu som har ledet arbeidet. Nå husker jeg ikke alle personene i farta, Roar, så sørg for at alle får den største rosen de fortjener. Takket være dere, vil vi ha et eget hjem å gå til i løpet av 2018.


Svært gledelig opprykk

Selvfølgelig er det ikke bare utenfor banen Tiller har prestert i løpet av dette året. Det har vel de fleste lagt merke til.

Årets sesong ble innledet med G16s NM-kamp mot Nardo helt tilbake i februar, og den ble avsluttet med en ny NM-kamp - i Oslo. Den skal jeg naturligvis komme tilbake til om litt.

I 2017 står vi igjen med hele sju kretsmesterskap i forskjellige årsklasser, i tillegg til to knepne tapte finaler i OBOS Cup. Det er et klart signal på mye av det som gjøres sportslig, er strålende.

Og det er heller ikke grunn til å tro noe annet. I 2017 har klubben passert hele 650 fotballspillere etter at 2011-kullet startet opp med sine treninger, og vi gleder oss til å følge dere nye blå i årene som kommer.

For første gang på 21 år stilte Tiller i kvinneklassen i seriesammenheng. Både klubben og laget ønsket å starte i 4. divisjon istedenfor J19, og det skulle vise seg å være et ganske så smart valg. Laget som ble kretsmester i 2015 (J16) og 2016 (J17) rykket opp til 3. divisjon på første forsøk.

Jeg synes personlig dette var ekstra gledelig ettersom jeg har vært keepertrener for laget i årets sesong, og har på innsiden sett hvor godt det har blitt jobbet fra både spillere og trenere.

Aldri før har Tiller vært over laveste nivå på kvinnesiden. Gratulerer til alle involverte som har ført oss opp til 3. divisjon, og spesielt går denne til Pål Nyheim, Andreas Vevle og Tore Gravdal, som i mange år har gjort det umulige mulig med alltid få ressurser tilgjengelig.

Nå kan jeg nesten ikke vente til april!


17. november - en merkedag

Jeg har vært så heldig å få oppleve mange slags finaler i året som straks er forbi.

I høst valgte et enstemmig mediautvalg (...) å bruke slagordet "Ingen kødder med oss". Vi skulle brette opp ermene, krige om poeng og pokaler og være en ekkel motstander å møte.

Jeg mener at ingen har køddet med oss i 2017.

Det har vært mange finaler i kampen om kretsmesterskapet i forskjellige klasser, men jeg husker også svært godt J19-finalen i Norway Cup. Jeg bestemte meg for å ta turen nedover til Oslo i galskapens ånd dersom Tiller nådde en historisk finale, og selv om jeg måtte bytte nattbuss på Otta og dermed unngå å sovne tidlig, ble dette en fortreffelig dag.

TV-kamp og en tett og jevn finale i verdens største fotballturnering. Okei, så ble det dessverre et ufortjent tap, men for min del spiller det ingen rolle.

Det viktigste er å være til stede.

Det samme kan sies om den smått berømte J16-NM-finalen fredag 17. november i Telenor Arena. Aldri før hadde Tiller vært i en NM-finale - og nå hadde vi sjansen.

Sjansen til å bli historisk - igjen. Og det ble vi.

For å være helt ærlig, så husker jeg lite av det som skjedde etter at Emilie Joramo satte inn 2-1. Hodet hang ikke helt med, og tiden gikk så fort. Jubel, feiring, litt mer feiring, intervjuer, bankett, flytog, flyreise hjem.

Fredag 17. november 2017 vil for alltid være en merkedag i Tiller Idrettslag, og jeg håper alle som så kampen var like stolte som oss som var i Telenor Arena.

Dette norgesmesterskapet er den beste bekreftelsen på det trenerteamet og spillerne har oppnådd gjennom ni år med organisert aktivitet. Spillerne leverte så til de grader på banen, og trenerne Lise Methi, Lars Marius Løkken og Geir Arne Kristiansen samt en engasjert foreldregruppe fortjener all hyllest de kan få.

Selv har jeg hatt den gleden av å ha Geir Arne som trener i mange år på herrenivå, og jeg tror de færreste vet hvor mye arbeid som er lagt ned i dette NM-gullet.

All heder og ære fra min side - jeg sliter fremdeles med å sette ord på denne prestasjonen. På vegne av klubben er vi evig takknemlig.

For øvrig kan jeg røpe her og nå at en utmerkelse fra Tiller Idrettslag venter i løpet av vinteren.


Våre utfordringer

Så da er vel alt rosenrødt i Tiller Idrettslag Fotball i disse dager.

Nei, det er det jo ikke. Som alle andre klubber, har vi våre utfordringer vi må klare å løse, både store og små.

Jeg nekter å tro at frivilligheten dør helt ut, men at den ikke er som den en gang var, er et faktum. Vi har et knippe ildsjeler som står på for å få hjulene til å gå rundt, men i Tiller Fotball trenger man ikke å gjøre mye for å oppnå mye.

Vi trenger all den hjelp vi kan få, enten du vet av et selskap som trenger en dugnadsgjeng som kan tjene noen kroner eller om du kanskje brenner inne med sportslige gjøremål.

I mars er det flere i dagens fotballstyre som takker av etter et solid stykke arbeid, inkludert undertegnede etter nesten fem år. Blant disse er også kasserer Heidi Harsvik Alstad, som etter to år ikke bare har ryddet, men også vasket det berømte gulvet slik at det kan skinne om kapp med våre medlemmer.

Nå trengs det en eller to personer som kan beise det gulvet slik at det varer enda lenger, og kanskje er du en av dem som er god på vedlikehold?


Det er ventet at det kommer flere positive nyheter utover vinteren og våren, så her er det bare å henge seg på.


Målet for 2018 må vel være at vi klarer å rekruttere enda flere personer som vil bidra til at klubben fortsetter å dra i den positive retningen.

Jeg personlig har et ønske om at både fotballhuset og en ny kunstgressbane på Starrmyra er klar til bruk før sommerferien.

Og at vi skal til Telenor Arena igjen i november.

Hvem er med?!


Godt nyttår til alle sammen!

Vi sees i Fjernvarmecupen om noen få dager!

Sportslig hilsen,

Marius Lundhaug Larsen
Sekretær og kommunikasjonsansvarlig
Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.