Julekalender 16. desember

Postet av Marius L. Larsen den 16. Des 2017

Vi har kommet til luke nummer 16, og der finner vi et antall baklengsmål som ga et spesielt opprykk.

Alle foto: Marius L. Larsen.


Luke 16 - "16 baklengsmål ga opprykk"


De blåkledde fra Tillerbyen lå lenge på 2. plass på tabellen i 4. divisjon kvinner avdeling 3, men de ga seg aldri og fortsatte å male på utover høsten.

Det betalte seg i form av et storstilt opprykk til 3. divisjon, noe som faktisk er første gang i klubbens historie at et Tiller-lag på kvinnesiden spiller over laveste nivå.

Den første kvinnekampen i Tiller Fotball på 21 år ble sparket i gang onsdag 19. april, og Tiller vant 5-1 i oppgjøret med Kattem/Flatås, kun tre og et halvt år siden at laget spilte J14-serie.

Etter tre serierunder sto de med ni poeng, men i den fjerde serierunden tapte de for opprykkskandidat Utleira på bortebane.

Men Tiller reiste seg og så seg aldri tilbake.

14 strake seiere senere betydde at Tiller vant 4. divisjon kvinner avdeling 3 med fem poengs margin, der de scorte hele 110 mål og slapp inn kun 16 baklengsmål.

Victoria Sande Petersen ble lagets toppscorer i seriesammeheng med 30 scoringer på 15 kamper, tett fulgt av Ina Sofie Rokne (21) og Celine Kleiven Vevle (12).

Rokne, Vevle og keeper Marthe Jakobsen spilte samtlige 18 seriekamper.

I tillegg spilte samme gjeng finale i Norway Cup og kom til kvartfinalen i J19-NM. Hvem kan vel glemme 3-2-seieren over Trondheims-Ørn med det første?

I duell med de andre avdelingsvinnerne Ranheim og Strindheim, ble Tiller også kretsmestere på tampen av sesongen etter å ha beseiret Strindheim 2-1 i siste utendørskamp.

Les alle kvinneartiklene her.

Opprykk og kretsmester i en og samme sesong.

Neste år venter 3. divisjon.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.