- Vi kan gå hele veien

Postet av Marius L. Larsen den 23. Aug 2017

Hege Snåsøy Hovdahl forteller om en meget spesiell tirsdag i Oslo. - Helt ærlig, så synes jeg vi vinner fullt fortjent.


Hege Snåsøy Hovdahl i aksjon i en seriekamp tidligere i år. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen skulle tirsdag kveld spille sin aller første 8-delsfinale i et Norgesmesterskap noensinne, da et skjerpet J16-lag gjestet Lyn på Kringsjå kunstgress.

Ettersom dette var den første av totalt to 8-delsfinaler denne uka, da J19 tar imot Trondheims-Ørn lørdag kl.12.00 på TOBB Arena, kunne 14-, 15- og 16-åringene tjuvstarte det som kan bli en real jubeluke.

Og kampen mot Lyn endte godt. Kaptein Andrea Sivertsen Broholm sendte Tiller til himmels med sin 1-0-scoring i andre ekstraomgang, og blåtrøyene kan dermed glede seg over en kvartfinaleplass i september.


Nervene var til stede

- Hvordan var dagen i går, Hege? Det måtte jo ha vært en helt vanvittig opplevelse?

- Vi hadde gledet oss utrolig lenge til dagen i går - vi snakket mye om den gjennom hele sommeren. Det ble fri fra skolen for å ta fly nedover til Oslo på formiddagen, og vi hadde en flott oppladning med et besøk på Ullevaal Stadion og spiste god mat. Vi drakk store mengder med vann, og da vi satt i garderoben på Kringsjå, tror jeg alle kjente litt på nervene; det var helt stille og alle virket veldig fokuserte på kampen, forteller Hovdahl.

Midtbanespilleren, som selv hadde en solid kamp der hun vant mange dueller og satte i gang gode angrep, er ikke tvil om at den trønderske seieren var helt riktig.

- Like før kampstart fikk vi beskjed av trenerne om å ta frem fandenivoldskheten, og jeg synes alle spilte en god kamp. Da ekstraomgangene begynte, bestemte vi oss for å gi absolutt alt av det vi hadde igjen. Jeg mener vi var det beste laget gjennom kampen, og helt ærlig, så synes jeg at seieren er fortjent. Det var en fantastisk følelse etterpå som nesten ikke kan beskrives.


- Samme hvem vi møter

I sommermånedene har Lyn Fotball fått merke vreden av å møte Tiller i tellende kamper. I Norway Cup vant både G13 (4-1) og J19 (straffesparkkonkurranse) sine kvartfinaler over Lyn, og i årets J16-NM er det Tiller som har kommet seg til kvartfinale på Lyns bekostning.

- Virket Lyn-spillerne nervøse for å møte dere, eller følte du at dere hadde god kontroll?

- Planen i hele sommer har jo vært å slå Lyn i NM. Gårsdagens kamp var stort sett jevn, men gjennom flere gode perioder hadde vi de største sjansene, meddeler Tillers nummer 9.

Nå venter kvartfinale i J16-NM i september, og denne skal høyst trolig spilles på TOBB Arena. Hovdahl forteller at hun ikke tenker så mye på hvem Tiller kommer til å møte.

- For oss er det egentlig det samme hvem vi møter. Så lenge vi gir alt vi har og spiller på vårt beste, kan vi egentlig slå hvem som helst. Muligheten for å gå hele veien er stor - og det har den alltid vært. Vi gleder oss virkelig til fortsettelsen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.