Arkiv: J16: Lyn 0 - 1 Tiller (e.e.o.)

Postet av Marius L. Larsen den 23. Aug 2017

(arkiv) KRINGSJÅ KUNSTGRESS (OSLO): Tiller skal spille kvartfinale i J16-NM etter en uutholdelig - men fortjent - seier over Lyn tirsdag kveld.


Kvartfinalejentene. Foto: Vidar Broholm.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en god oppladning med flyreise, en tur innom Ullevaal Stadion og riktig inntak av mat og drikke før de vendte snuten mot Kringsjå på vestsiden av Oslo, og det var også tydelig å se på direktesendingen på Facebook, takket være en stødig hånd og god kommentering av Vidar Broholm.

I åpningsminuttene var det blåtrøyene som var det mest offensive laget, og etter sju minutter kom kampens første mulighet ved Tiril Olsen, men skuddet fra 16 meter etter et hjørnespark fra Mari Kristine Vik gikk rett på keeper.

Trønderne fortsatte å beholde initiativet, og i det 18. spilleminutt var Louisa Stuedahl svært nære ved å sende Tiller i føringen, men innlegget som gikk over keeper traff uheldigvis stolpen og ut.

Mot pause kom hjemmelaget bedre med, men de hadde ingen store sjanser som Tiller-keeper Matilde Bolghaug måtte strekke seg etter.


Tverrligger og centimetere

Andre omgang startet like fryktløs som den første fra Tiller sin side, og seks minutter etter avspark hamret kaptein Andrea Sivertsen Broholm ballen i tverrliggeren fra parogtjue meter.

Lyn prøvde seg ikke lang tid etterpå, men et forsøk fra 18 meter snek seg utenfor målet til Bolghaug.

Allikevel var det Tiller som styrte det meste første halvdel av andre omgang. Anført av en gjenvinningsdyktig Hege Snåsøy Hovdahl som tidvis dominerte på midten, skapte Tiller flere gode muligheter.

Et innlegg fra Vilde Winge Kristiansen var nære ved å finne tåspissen til Marita Olsen på kloss hold etter et hjørnespark, men det var snakk om å være centimetere unna. Deretter tuppet Broholm ballen like utenfor fra skrått hold mens Kaisa Øien Aunes distansefrispark gikk rett over tverrliggeren.


Kapteinen ble matchvinner

Kampen ebbet ut i 0-0 ved full tid, og det måtte ekstraomganger til for å skille lagene, men da første ekstraomgang var ferdig uten noen som helst målsjanser, kunne man nok anta at en straffesparkkonkurranse lå i lufta.

Men i det 87. spilleminutt, tre minutter før fløyta nok en gang skulle blåse for full tid, var det en bestemt Tiller-gjeng som ville det annerledes. Hovdahl vant et utspill fra Lyn et godt stykke inn på vertenes halvdel, stormet fremover og spilte fri Siri Oline Berg-Johansen som la en nydelig stikker videre til Sivertsen Broholm. Kapteinen fintet bort Lyns bakerste spiller og trillet ballen lekkert i lengste hjørne til en spinnvill jubel blant de mange blåkledde både på og utenfor banen.

Se vinnermålet i reprise!

Tiller holdt unna nesten så krampa tok dem de aller siste minuttene, og de kunne dermed juble over en knallsterk 1-0-seier over Lyn!

Dette betyr at Tiller er å finne i kvartfinalen i J16-NM! Hvem som blir motstander og når den skal spilles er foreløpig ikke kjent.

GRATULERER MED KVARTFINALEPLASS, SPILLERE, TRENERE OG SUPPORTERE! 


Kampfakta:

J16: Lyn Fotball 0 (0) - (0) 1 Tiller IL (e.e.o.)
0-1 Andrea Sivertsen Broholm 87'

NM Telenor Cup J16 8-delsfinale
Tirsdag 22. august 2017 kl.18.00
Gule kort Tiller: Ida Skauge Stiles (79')
Kringsjå kunstgress (Oslo)


Laget:

Matilde Bolghaug
Marita Olsen - Kaisa Øien Aune - Tiril Olsen - Mari Kristine Vik
Ida Skauge Stiles - Marie Methi - Andrea Sivertsen Broholm (k)
Synne Bye-Andersen - Siri Oline Berg-Johansen - Louisa Stuedahl

Innbyttere: Vilde Winge Kristiansen, Hege Snåsøy Hovdahl, Vilde Lund, Victoria Løkken, Maria Harmens.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.