Før NM-kampen (J16): Lyn - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 22. Aug 2017

Tiller tar turen til hovedstaden for å kjempe om en kvartfinaleplass i Norgesmesterskapet tirsdag kveld, og oppgjøret vises direkte på Facebook.


Denne gjengen slo ut Blindheim i forrige NM-runde. Kan de ta en ny skalp tirsdag kveld? Foto: Marius L. Larsen.


J16: Lyn Fotball - Tiller IL
NM Telenor Cup 8-delsfinale
Tirsdag 22. august 2017 kl.18.00
Kringsjå kunstgress (Oslo)

Kampen streames direkte på vår Facebook-side!
I tillegg oppdaterer vi direkte på Twitter!


De blåkledde fra Tillerbyen har gledet seg lenge til dette store oppgjøret, og de skal nå gi alt for å klare et historisk avansement i J16-NM.

Mot Lyn må trønderne dog finne seg i at Oslo-laget er klare favoritter, som betyr at blåtrøyene kan senke skuldrene og spille sin vante angrepsfotball på fremmed kunstgress.

Lyn har så langt i Norgesmesterskapet spilt hele fire kamper, der de to første var kvalifiseringskamper i et gruppespill. Først tapte de 2-0 for Stabæk, deretter slo de Nordstrand 9-1. I første regionale runde beseiret de Ottestad 3-2 på bortebane før Bærums Verk Hauger ble slått komfortabelt 3-0 på Kringsjå.

Flesteparten av spillerne spiller på samme J16-lag som er å finne i J16 1. divisjon i Oslo Fotballkrets. Der ligger de på 4. plass med 12 poeng etter åtte serierunder.

I tillegg er flere spillere innom J19-laget som i skrivende stund innehar 3. plass i 1. divisjon.


Faktiske fakta:
* Tiller og Lyn har aldri møttes før i J16-klassen i noen turneringer
* Tiller og Lyn møttes i J19-semifinale i årets Norway Cup - da vant Tiller på straffesparkkonkurranse
* Tiller har aldri før spilt på Kringsjå i Oslo
* Tiller har aldri kommet lengre i J16-NM enn hva de har i år (8-delsfinale)
* Tiller har aldri før vært i en kvartfinale i Norgesmesterskapet i noen aldersklasser


Solid kamptropp klar til å kjempe

Tiller stiller med nesten en full og skadefri tropp som reiser nedover til Oslo denne tirsdagen, og de vet at i potten står det en kvartfinaleplass og venter.

Kampen vil bli direktesendt på Tiller Fotballs Facebook-side av Vidar Broholm, og vi takker på forhånd for hans bidrag til alle interesserte.

Husk å like Facebook-siden vår for å få varsel når sendingen starter!

- Det kommer til å bli en veldig åpen kamp, men jeg vet vi kan klare dette, fortalte J16-kaptein og kommende landslagsspiller Andrea Sivertsen Broholm på mandag.

Trønderne var direkte kvalifisert til den første regionale runden grunnet fjorårets sterke resultater i både cup og serie, og de startet med å slå Steinkjer hele 11-0 på Guldbergaunet Stadion.

Mot Blindheim fra Sunnmøre ble det adskillig jevnere, men Tiller var hakket sterkere og vant til slutt 3-1 på TOBB Arena.

Tiller-laget som stiller i J16-NM er en herlig miks bestående av spillere fra flere solide kull. De yngste er født i 2003, og de eldste i 2001. Flesteparten av spillerne deltar på lagene som leder både J15 1. divisjon og J17 0. divisjon, i tillegg til at en håndfull har fått prøve seg på laget som topper tabellen i 4. divisjon kvinner.

Nå går de også for kvartfinale i NM!


Tillers kamptropp:
Matilde Bolghaug, Marita Olsen, Kaisa Øien Aune, Tiril Olsen, Mari Kristine Vik, Hege Snåsøy Hovdahl, Vilde Lund, Victoria Løkken, Maria Harmens, Marie Methi, Ida Skauge Stiles, Andrea Sivertsen Broholm, Synne Bye-Andersen, Vilde Winge Kristiansen, Louisa Stuedahl, Siri Oline Berg-Johansen.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.