- Håper de gleder seg like mye som oss

Postet av Marius L. Larsen den 6. Jun 2017

Kvinnekaptein Tonje Gravdal (17) gleder seg enormt til denne ukas to store kamper på TOBB Arena.

Tonje i aksjon mot Støren i forrige serierunde. Foto: Marius L. Larsen (redigert).


Høsten 1996 var det slutt. Et helblått lag fra Tonstad skulle aldri mer stille i kvinneklassen på stor bane. Det ingen visste den gang, var at tre år senere kom det et kull til verden som skulle danne grunnlaget for et nytt kvinnelag.

21 år etter at man knyttet grusskoene for siste gang, er kunstgresskoene på plass sammen med et helt nytt mannskap, der de eldste er 18 år gamle.

I årets 4. divisjon avdeling 3 har de blåkledde fra Tillerbyen startet forrykende med fire seiere på fem kamper, og kaptein Gravdal føler det har vært en solid åpning på sesongen.

- Jeg føler serien har gått bedre enn forventet. Jeg trodde det skulle bli enda tøffere fysisk, men vi har vist at vi har bestått den delen av testen. Vi har måttet kjempe for flere seiere, men vi har det utrolig morsomt på banen, forteller Tillers nummer 8.


Forhåndsinviterte supportere på søndag

Allerede på torsdag kl.20.00 på TOBB Arena venter et realt toppoppgjør mot Ålen, og Gravdal forventer at dette blir kanskje årets tøffeste kamp.

- Vi vet ikke så altfor mye om Ålen, foruten at vi møtte dem for et par år siden, og da var de ett år eldre enn oss, i tillegg til at de hadde en spiss som scorte svært mange mål. Det blir nok en ny fysisk batalje, men jeg lover at de ikke skal få det lett på torsdag.

- På søndag kl.18.00 venter Leik, en kamp som klubben har markert som en jentekamp der alle jentespillere med foreldre i klubben er inviterte. De ligger på motsatt ende av tabellen, men her gjelder det vel å være skjerpet fra start?

- Leik er et lag vi ikke har møtt ofte, men selv om de har startet svakere enn oss, kommer de nok til TOBB Arena med mål om å gjøre det vanskelig for oss. Ballen er rund, og alt kan skje i en slik kamp, så her er vi nødt til å være "på" fra start.

- Det har jo vært svært mange tilskuere på deres hjemmekamper så langt i år, og når forhåndsinviterte supportere tar turen på søndag, kan det gå mot en ny tilskuerrekord. Hvor mye betyr støtten fra publikum, Tonje?

- Det er klart at støtten fra publikum betyr veldig mye. Det er alltid artig å høre og se at det er så mange som viser sin støtte ved å se på oss fra tribuneplass, og det gir oss et ekstra kick. Alle er hjertelig velkomne, og vi håper spesielt de yngste gleder seg like mye som oss! Jeg må også få nevne at det er veldig stas med "LL" som fotograferer og skriver kamprapporter etter hver kamp - det setter vi veldig stor pris på!


Kan skrive historie igjen

Det er ikke bare i seriesammenheng det har nærmest gått på skinner for blåtrøyene i 2017. I tillegg til å ligge i toppen i sin 4. divisjonsavdeling, har de også gjort sine saker glimrende i J19-NM.

Tunge navn som Byåsen KF og Verdal har blitt feid av banen i de innledende rundene, og nå venter storesøster Trondheims-Ørn i 8-delsfinale etter sommerferien.

Gravdal maner troppene til kamp dersom de skal lykkes på to plattformer i 2017.

- Målet er alltid å gjøre vårt beste, men vi har jo selvfølgelig en drøm om å komme øverst på tabellen, samtidig som vi slår ut Trondheims-Ørn i J19-NM. Det blir langt fra noen enkle oppgaver, men vi har skrevet historie før, og har lyst til å gjøre det igjen, konkluderer Gravdal.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.