Over 20 år siden sist

Postet av Marius L. Larsen den 24. Jan 2017

Tiller Idrettslag Fotball stiller med et seniorlag på kvinnesiden i 2017, for første gang på over 20 år - minst.

Tiller jubler over å ha blitt både kretsmester og trøndersk mester i 2016. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen blir å finne i 4. divisjon Damer senior i årets sesong, etter at det ble bestemt fra klubbhold etter konstruktive samtaler med fjorårets J17-lag.

Etter flere møter med mange andre klubber hos kretsen, blir det fra og med i år hele 33 lag i 4. divisjon, der mange av lagene var å finne i fjorårets J17-serie.

Hovedstammen i laget er den samme som ble kretsmestere allerede i J14-klassen i 2013, bestående av spillere født i 99/2000 samt tre spillere fra 2001.

Hovedtrener Pål Nyheim ser bare positivt med det unge laget som skal kjempe mot eldre spillere.

- Først og fremst skal vi ha det gøy på fotballbanen, men samtidig vet vi at vi har et godt lag. Mange spillere på laget har holdt sammen i mange år nå, og kjemien i gruppa er ypperlig. Vi har så langt fått tilvekster fra Oppdal (2 stk), Namsos (1) og Heimdal (1), og nå er vi 18 spillere som skal kjøre på fra start.


Historien fortsetter - over 20 år siden sist?

Vi har prøvd å ta et nytt dypdykk i arkivene rundt omkring for å finne sist gang Tiller Idrettslag hadde et fotballag som stilte på kvinnesiden i seriesammenheng.

Med tabeller kun tilbake til 1999 på Norges Fotballforbunds hjemmesider og med flere tidligere spillere uten kontaktinformasjon, fikk vi derimot noen svar hos Magnar Granhaug (nestleder Tiller IL) og Tore Kristiansen (sportslig leder Tiller Fotball).

- Jeg klarer ikke å huske om Tiller i det hele tatt har hatt noe kvinnelag. I jubileumsboka i forbindelse med Tillers 75-årsjubileum er det et bilde av et damelag som var med på Dana cup i 1990, og det er mulig de også spilte i serien. Jeg har funnet igjen et par av spillerne i medlemsregisteret, og de er født i 1972/3. Det betyr at de holdt junioralder i 1990, og hvis resten var like unge spilte de kanskje juniorfotball, forteller Granhaug.

- Jeg har prøvd å sjekke ut i løpet av de siste dagene, og jeg mener det var et damelag i seriesammenheng i 1995, men jeg har ikke fått det bekreftet, mener Kristiansen.

Dette betyr at det er minst 20 år siden sist Tiller IL Fotball stilte et damelag i serien - hvis det i det hele tatt var noen.


Laget søker keepere

Med tre kretsmesterskap på fire år, og kroningen som trøndersk mester senest i november i fjor, er det naturlig nok forventninger knyttet til Tiller i 4. divisjon neste år, men trener Nyheim tar eventuelle ambisjoner med knusende ro.

- Målet er først å fremst å hevde seg på øvre halvdel uansett hvilken avdeling vi havner i, og kommer vi en situasjon der det står om opprykk til 3. divisjon, så vet vi at konkurransen mest sannsynlig blir knalltøff.

Men selv om det seiersvante laget er i fremmasj, mangler de keepere.

- Vi hadde to keepere i fjor som nå har valgt å gi seg, så vi står pr dags dato uten keepere. Vi trener tre ganger i uka og skal samtidig delta i J19-NM og OBOS Cup, så vi håper at vi er interessante for keepere som ønsker å ha det gøy og samtidig satse i en utrolig fin spillergruppe, forteller Nyheim.


Har du lyst til å spille eller vite mer om opplegget for damer senior i Tiller Fotball? Ta kontakt med hovedtrener Pål Nyheim (palnyheim@msn.com / 48013610) eller lagleder Tore Gravdal (gravda2@online.no / 47260735).Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.